Drostdy-Hof

De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij het pittoreske plaatsje Tulbagh, 120 km van Kaapstad. De Drostdy Chardonnay valt onder de appellatie Coastal Region/West-Kaap. Het assortiment van Drostdy Hof wordt zowel nationaal als internationaal zeer gewaardeerd. De Oude Drostdy biedt tegenwoordig onderdak aan een museum, waar bezoekers ook wijn kunnen proeven. Drostdy-Hofwijnen worden al sinds 1973 geproduceerd en hebben sindsdien een solide reputatie verworven. Hun betrouwbaarheid gaat samen met een heerlijk toegankelijk karakter. Ze vormen daarmee een uitstekend visitekaartje van wat Zuid-Afrika anno 2007 te bieden heeft aan de nog beginnende, maar kwaliteitsbewuste wijndrinker. Ze komen op de markt als blends en als cépagewijnen. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Drostdy-Hof.

MANOIR GRIGNON

Het nieuwe Frankrijk. De wijndrinker van nu is veeleisend en niet meer tevreden met doorsnee. Na het ontdekken van de “nieuwe wereld” is men op zoek naar nieuwe smaakverrassingen, een nieuw type wijn. Uitdagende en gloedvolle aroma’s, een sappig mondgevoel, wijn gemaakt om te plezieren..... Kortom de wijnen van MANOIR GRIGNON van Alain Grignon. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Manoir Grignon.

 

OCHAGAVIA CHILI

Vina Ochagavia gesticht in 1851 is een van de oudste Chileense wijnhuizen. Een ondernemende Silvestre Ochagavia was degene die na een studie in Europa als eerste klassieke Bordeaux druivenrassen naar Chili bracht. Een pionier die de gehele wijnbouw in Chili naar een hoger plan bracht. Inmiddels heeft het wijnhuis OCHAGAVIA wijngaarden in alle belangrijke wijnvalleien, optimale condities en het ideale terroir voor ieder stijl wijn. De nog jonge wijnmaker Ivan Martinovic zet het waardevolle erfgoed met verve voort. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Ochagavia.

 

PATRIARCHE PERE et FILS - BOURGOGNE

In de Cote d’Or vormt het oude pittoreske stadje het kloppend hart van de vermaarde wijnstreek “Bourgogne”. Hier in de Rue du College vindt men het wereldberoemde Bourgognehuis Patriarche Pere & Fils dat onder de bezielende leiding van Jacques Boiseau, jongste zoon van de recent overleden André Boiseau, nog steeds een van de grootste en toonaangevende Bourgognehuizen is. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Patriarche.

 

TELTECA  ARGENTINA

De Italiaanse familie Cartellone is in 1976 gestart met de bouw van de Telteca Winery in Costa de Araujo in Mendoza. De wijngaarden werden al eerder geplant, namelijk tussen 1970 en 1972. In 1987 begon het wijnhuis met de export van de wijnen naar Japan en Europa. Door de jaren heen is dit huis uitgegroeid tot een toonaangevend wijngoed. De wijnmaker "Pepe Gomez" heeft de Telteca Winery naar grote hoogten gebracht, de vele onderscheidingen en recent de keuze door Robert Parker in "The Wineadvocate" als beste koop Malbec, heeft gezorgd voor een ware vloed van interesse voor de wijnen van dit Argentijnse wijngoed. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Telteca.

Château du Grand Caumont

Château du Grand Caumont ligt in Lézignan, een hoog gelegen regio in de Corbières. De familie Rigal is al sinds 1906 eigenaar van dit fraaie château. De totale oppervlakte die tot dit château behoort is 140 ha. Hiervan is 100 ha. als wijngaard aangeplant. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Chateau du Grand Caumont.

 

Château Puynormond

Op een oude kaart uit 1785 komt de naam “Domaine de Puimarmon” al voor. Na de Franse Revolutie verbasterd dit in de huidige naam “Puynormond”. In 1923 komt het bezit in handen van de grootvader van de huidige eigenaar Philippe Lamarque. Men weet met veel inspanningen de wijngaarden te cultiveren en het Château in oude luister te herstellen. Inmiddels worden de wijnen van Château Puynormond tot ver over de landsgrenzen verkocht, zelfs tot in China. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Chateau Puynormond.

 

Bodegas Piedemonte Crianza DO Navarra Crianza

Piedemonte is een relatief jong en modern bedrijf. Het is in 1992 opgericht door een aantal wijnbouwers die samen de krachten wilden bundelen. De naam komt van de geografische zône 'Piedemonte de Tafalla - Olite' waarin zowel de wijngaarden als het wijnbedrijf liggen. De moderne kelders hebben een opslagcapacitieit van 4 miljoen liter in temperatuur gecontroleerde RvS vaten, daarnaast heeft men de beschikking over 4000 eikenhouten vaten. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Piedemonte.

 

Cantina di Negrar

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Cantina di Negrar.

 

Château La Fleur Mangot Saint Emilion

In het oostelijke gedeelte van het wijngebied Saint Emilion liggen de wijngaarden van Château La Fleur Mangot. De wijngaarden hebben een oppervlakte van slechts 12 ha. en zijn voor 70% beplant met Merlot druivenstokken en voor het overige gedeelte met Cabernet Franc druivenstokken. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Château La Fleur.

  

Paul Jaboulet's

De eigennaam "Parallele 45" refereert aan de ligging van Paul Jaboulet's kelders en kantoren op de 45e breedtegraad. Parallele 45 heeft door de jaren heen zijn bijzondere consistentie in kwaliteit bewezen door de vakkundige inbreng van Paul Jaboulet' wijnmakers team. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Paul Jaboulet.

 

Cantine Lenotti

Lenotti produceerde al in 1906 wijn, om precies te zijn de klassieke Bardolino wijn. Tot het jaar 1968 groeide de productie van kwaliteitswijnen van het wijnhuis gestaag. Vanaf 1968 begon het Lenotti met het bottelen van de wijn en begon de export van de wijnen. Het wijnhuis staat nog steeds onder leiding van de familie Lenotti en alle leden van de familie werken voor het bedrijf. Meer dan 90% van de productie wordt geëxporteerd naar onder andere Nederland, Duitsland, Denemarken, Zwitserland en Engeland. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Lenotti.

 

Torres

Miguel Torres is gevestigd in Vilafranca del Penedès, hoofdstad van het wijngebied Penedès, ten zuidwesten van de stad Barcelona. Miguel Torres heeft het wijnproductiebedrijf in Pacs, gelegen op circa 10 kilometer van Vilafranca del Penedès. Ca. 15 jaar geleden begon men daar in een heuvelachtig gebied met de bouw van een wijnbedrijf. Voor wijnliefhebbers is het een droom om te zien. De wijngaarden die Torres bezit, liggen op zeer uiteenlopende locaties, die niet alleen qua hoogte (van 200 tot 800 meter!) verschillen, maar ook qua microklimaat en samenstelling van de grond. Zeer zorgvuldig zijn de druivensoorten geselecteerd die het beste in de diverse wijngaarden gedijen. Diverse ervan zijn vanuit Frankrijk ingevoerd, zoals de Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Muscat, Gewurztraminer, etc. Maar de lokale variëteiten als Tempranillo, Garnacha, Parellada e.d. zijn niet vergeten. » lees verder Torres is een zeer vooruitstrevend bedrijf, zij hebben een eigen wijnbouwkundig ingenieur die gespecialiseerd is in hout. Hij selecteert en koopt het hout voor de fusten en bepaalt hoe de fusten ‘gebrand’ moeten worden, welke wijnen er op welk hout gelagerd moeten worden en hoe lang. Of het nieuwe houten fusten moeten zijn, of gebruikte van 1 of 2 jaar oud, etc. Miguel Torres is in Spanje zelf en ook daarbuiten meermalen uitgeroepen tot één van ‘s werelds beste wijnmakers. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Torres.

 

Château Fourcas Dupre

Op de landkaart die Belleyme, geograaf van Lodewijk XV maakte, blijkt dat op de plek van Ch. Fourcas Dupré een wijngaard heeft gelegen. Het domein is dus ten minste 200 jaar oud. Sinds 1967 wordt het op voortvarende wijze geleid door de familie Pagès. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Torres.

 

Château Lamarque

Op het hoogste punt van Lamarque gelegen château dat in juni 1992 door de familie Tesseron (o.a. Ch. Pontet-Canet, Pauillac) werd overgedaan aan telecomgigant Alcatel Alsthom. De nieuwe eigenaar bouwde een nieuwe cuvier met roestvrij-stalen gistingstanks, construeerde eveneens een nieuwe kelder, schafte deels nieuwe vaten aan (25%) en voerde ook andere verbeteringen door. Sinds de oogst 1992 is het resultaat te proeven. Klik hier voor een overzicht van de wijnen van Château Lamarque.

Trocard

De familie Trocard uit Bordeaux was al in 1628 actief in de wijnwereld. Men bezat toen al percelen in Fronsac. Eind 18e eeuw verhuisde de familie naar Artigues de Lussac, waar zich vandaag nog het hoofdkantoor bevindt. De huidige eigenaar Jean Louis Trocard breidde het familiedomein, dat toen bestond uit Lussac (Saint-Emilion) en Artgues Lussac met in totaal 28 hectaren grond uit met 8 hectaren in Pomerol en gronden in Bordeaux. Momenteel bezit zijn domein 90 hectaren. Het Domein is vooral gespecialiseerd in Merlot. Klik hier voor een overzicht van de wijnen Trocard.