Luigi Bosca

Op zoek naar een lekkere wijn van Luigi Bosca? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen van Luigi Bosca. Elke wijn van Luigi Bosca uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Luigi Bosca
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Online wijnen van Luigi Bosca kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijnen van Luigi Bosca zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment wijnen van Luigi Bosca!

Informatie over Luigi Bosca

Luigi Boscawas het eerste wijnhuis dat werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië.

De geschiedenis van het wijnhuis Luigi Bosca gaat terug tot 1890 wanneer de dan zevenjarige Leoncio Arizu van Spanje naar Argentinië immigreert. Hier in Argentinië gaat Leoncio Arizu in 1901 werken voor het wijnbedrijf van zijn oom Balbino in de provincie Mendoza. Al snel gaat hij samenwerken met de familie Bosca, een andere welvarende familie die vanuit de Piëmonte in Italië naar Argentinië waren geëmigreerd. Deze samenwerking betekent de start van het wijnhuis Bodega Luigi Bosca - Familia Arizu.

Na 114 jaar is het nalatenschap van Leoncio Arizu nog steeds in handen van zijn kleinkinderen en achterkleinkinderen die de traditie van het produceren van geweldige wijnen in ere houden. De familie bezit 618 hectare wijngaarden in Lujan de Cuyo en omstreken. Luyan de Cuyo is een streek met een ideaal klimaat. Het heeft een hoge ligging met overdag veel zon en de nachten zijn relatief koel. Het is dan ook niet voor niets dat hier de beste wijnen van Argentinië vandaan komen.

Vandaag de dag is het wijnhuis Luigi Bosca niet alleen een toonaangevende speler in de Argentijnse wijnmarkt, maar heeft het ook wereldwijd een sterke en gewaardeerde positie weten te behalen.

Luigi Bosca brengt drie series wijnen op de markt: La Linda, Luigi Bosca Reserva en Selection de Familia Arizu.

Alle wijnen van Luigi Bosca worden gekenmerkt door intensiteit, fruit en diepgang.

Online wijnen van Luigi Bosca kopen

Koop uw wijnen van Luigi Bosca online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!