Rode wijn

Op zoek naar lekkere rode wijn? Op deze pagina vindt u ons assortiment rode wijnen. Elke rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment rode wijnen! Rode wijn

Hoe wordt rode wijn gemaakt?

Kortgezegd is rode wijn het resultaat van de alcoholische vergisting van druivensap. De druiven waarvan rode wijn gemaakt wordt rijpen in de zon aan een wijnstok in een wijngaard. Nadat de druiven worden geoogst door de wijnboer worden deze door de wijnmaker uitgeperst. Het sap dat hieruit verkregen wordt heet "most". Most is de basis van rode wijn. Wil men van most rode wijn maken dan moet de most vergisten. Hierbij zetten suikers uit de druiven zich om in koolzuurgas en alcohol. Het resultaat van deze vergisting is rode wijn. Dit lijkt natuurlijk heel simpel, maar iedereen weet dat rode wijnen onderling ontzettend kunnen verschillen in smaak en kwaliteit. Waarin zit dat verschil dan? Klimaat, bodem en productiemethoden dragen in belangrijke mate bij aan de smaak en kwaliteit van rode wijn, maar de belangrijkste factor is toch wel de druif waarvan de rode wijn gemaakt is.

Druivensoorten voor rode wijn

Er zijn ontzettend veel druivensoorten waarvan rode wijn gemaakt kan worden, maar de vier belangrijkste druivensoorten voor rode wijn zijn toch wel Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Pinot Noir.

Rode wijn en spijs

Bent u op zoek naar lekkere recepten die heerlijk te combineren zijn met rode wijn? Kijk dan op onze recepten pagina. Wilt u meer informatie over rode wijn en spijs? Kijk dan op onze wijn en spijs pagina.

Online rode wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment rode wijnen is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze rode wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de rode wijn netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast rode wijn kunt u bij Abels Wijnen ook terecht voor witte wijn, rosé wijn, dessertwijn, prosecco, champagne, port, proefpakketten, relatiegeschenken, cadeaus en wijncursus online. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 191

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 191

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5