Bezorgen en retourneren

Wijn bezorgen

Wij streven ernaar om uw bestelling binnen 3 werkdagen bij u te bezorgen. Als bijdrage aan de verzendkosten hanteren wij een tarief van €6,95 voor verzendingen in Nederland. Verzending in Nederland is gratis bij een bestelling van €50,- of meer! 

Voor de waddeneilanden, Belgie en Duitsland hanteren wij de volgende tarieven:

  • Waddeneilanden: €14,90
  • Belgie: €11,50
  • Duitsland: €16,50

De tarieven voor bezorging in andere landen van Europa zijn op aanvraag.

Voor al onze zendingen maken wij gebruik van Vinologix en DPD. Vinologix is een dienstverlener die in samenwerking met ondermeer DPD ervoor zorgt dat uw wijnpakketten op een veilige, gemakkelijke, snelle en voordelige wijze bij het door u opgegeven afleveradres worden bezorgd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciale, voor wijn ontworpen verzenddozen. Het gebruik van deze speciale verzenddozen is cruciaal, aangezien deze de veiligheid van uw wijnen garanderen. Minimaal breukrisico dus. Mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan, ook dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Al uw zendingen worden verzekerd verzonden. Tot aan de deur bieden wij garantie op eventuele breukschade veroorzaakt tijdens het vervoer. U hoeft uiteraard nooit voor de kosten op te draaien als er sprake is van breukschade. 

Zodra u een mail van Abels Wijnen heeft ontvangen dat het pakket is verzonden, kunt u er van op aan dat het pakket binnen 1-2 werkdagen op het afleveradres bezorgd zal worden. In deze mail staat ook hoe het pakket via track and trace is te volgen, zodat u goed kunt anticiperen op de bezorging.

Indien er niemand op het bezorgadres aanwezig is wordt er standaard geprobeerd het pakket af te leveren bij de buren. Zijn deze ook niet aanwezig dan wordt het pakket retour genomen en komt DPD nog tweemaal terug op een andere dag en tijdstip. DPD doet maximaal 3 afleverpogingen bij het bezorgadres. Indien het pakket dan nog steeds niet afgeleverd kan worden op het door u opgegeven adres dan krijgt u een kaartje in de bus van DPD met het verzoek om contact met DPD op te nemen om een bezorgafspraak te maken.

Wijn retourneren

Wanneer u, om welke reden dan ook, niet tevreden bent over uw bestelling dan kunt u deze binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren. Indien u de wijn wilt retourneren verzoeken wij u om contact met ons op te nemen. Samen kijken wij dan naar een geschikte datum wanneer onze pakketdienst DPD de wijn bij u thuis kan komen ophalen. U kunt zelf aangeven welke dag (maandag t/m vrijdag) u het beste uitkomt. DPD geeft vooraf helaas geen tijdsindicatie af. Wel kunt u, indien gewenst, op de dag dat de afhaling gepland staat contact opnemen met DPD. Zij kunnen u dan vertellen hoe laat het afhalen van uw pakket ongeveer gepland staat.
U kunt kiezen of u t.w.v. het bedrag van uw bestelling vervangende wijnen wilt of het volledige aankoopbedrag, inclusief evt. verzendkosten, terug wilt.

Voorwaarden voor het retourneren:

  • - Wij vergoeden alleen de ongeopende flessen wijn. 
  • - Indien u wijn wilt retourneren dient u vooraf altijd eerst contact met ons op te nemen zodat wij een afhaalopdracht kunnen inplannen bij DPD. 
  • Wij verzoeken u om, indien mogelijk, de wijnen in de originele verzenddoos te retourneren. Dit omdat onze wijnen verzonden worden in speciaal voor wijn ontworpen verzenddozen zodat het risico op breuk minimaal is.
  • - U kunt kiezen of u t.w.v. het bedrag van uw bestelling vervangende wijnen wilt of het volledige aankoopbedrag, inclusief evt. verzendkosten, terug wilt. Abels Wijnen vergoedt alle betalingen van u, inclusief eventuele leveringskosten door ons in rekening gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop u de herroeping meldt. Abels Wijnen behoudt zich het recht voor te wachten met terugbetalen totdat het product ontvangen is in ons magazijn of totdat u aan kunt tonen dat u het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere betaalmethode. De terugbetaling is kosteloos voor u.