Amerikaanse wijn

Op zoek naar een lekkere Amerikaanse wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Amerikaanse wijnen. Elke Amerikaanse wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Amerikaanse wijn

8 Items

Aflopend sorteren
 1. Sun Gate Chardonnay Sun Gate Chardonnay

  Sun Gate Chardonnay

  Deze prachtige Chardonnay heeft een jaar in Franse en Amerikaanse eiken vaten gerijpt! ..Lees meer

  Rating:
  100%
  Vanaf € 6,45
 2. Sun Gate Zinfandel Sun Gate Zinfandel

  Sun Gate Zinfandel

  Deze betaalbare topper móet je gedronken hebben! ..Lees meer

  Vanaf € 6,45
 3. Sun Gate Cabernet Sauvignon Sun Gate Cabernet Sauvignon

  Sun Gate Cabernet Sauvignon

  Magistrale rode wijn met héél veel rood fruit! Echte topper. ..Lees meer

  Vanaf € 6,45
 4. Western Cellars Winemaker's Selection Zinfandel Lodi California

  Western Cellars Winemaker's Selection Zinfandel Lodi California

  Prachtige Zinfandel uit Lodi, de plek waar de meest prachtige Zinfandels vandaan komen! ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 5. Western Cellars Winemaker's Selection Chardonnay Lodi California

  Western Cellars Winemaker's Selection Chardonnay Lodi California

  Prachtige Chardonnay van hoge kwaliteit uit het meest geweldige wijngebied van Californië. ..Lees meer

  Vanaf € 8,50
 6. Bernardus Sauvignon Blanc

  Bernardus Sauvignon Blanc 2021

  Deze Sauvignon Blanc van Bernardus laat uw droom uitkomen. Prachtige klassewijn van topniveau! ..Lees meer

  Vanaf € 21,90
 7. Bernardus Chardonnay

  Bernardus Chardonnay 2021

  Misschien wel de bekendste Chardonnay ter wereld. Smaakmakende top wijn uit Californië van de Nederlandse wijnmaker Ben Pon. ..Lees meer

  Vanaf € 25,90
 8. Bernardus Pinot Noir

  Bernardus Pinot Noir Santa Lucia Highlands 2021

  Californische rode wijn van hoog niveau. Hij heeft heerlijke nuances van rijp rood en zwart fruit die worden afgewisseld met vanille en iets licht kruidigs. ..Lees meer

  Vanaf € 29,90

8 Items

Aflopend sorteren

Online Amerikaanse wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Amerikaanse wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Amerikaanse Chardonnay? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Amerikaanse wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Amerikaanse wijn

Wijnland Amerika

De wijnbouw in de Verenigde Staten vindt plaats van de Oost- tot Westkust. De jaarproductie van Amerika is ongeveer 20 miljoen hectoliter. Hiervan produceert Californië al 90%, wat haar de grootste wijn producerende staat van het land maakt. Amerika is na Italië, Frankrijk en Spanje de grootste wijnproducent. Er zijn meer dan 1600 wijnhuizen actief. De totale oppervlakte van alle wijngaarden is ongeveer 200000 hectare. Hier worden meer dan 60 verschillende druivenrassen verbouwd.

Invloed van klimaat op Amerikaanse wijn

Het klimaat in Californië is gelijkmatig, waardoor de wijnen elk jaar van hoog niveau zijn. Overdag is het warm en droog. ’s Nachts is het koel. Het groeiseizoen is lang. Hierdoor rijpen de druiven langzaam, waardoor ze een fruitige smaak ontwikkelen. Binnen de wijngaarden bevinden zich vijf klimaatzones. Hierbinnen zijn nog tientallen microklimaten. Dit is de reden waarom bepaalde druivenrassen het beter doen in het ene dan het andere.

Tannines in Amerikaanse wijn

Amerikaanse wijnhuizen zijn geen grote fan van wijnen met veel tannines die lang moeten rijpen, voordat ze gedronken kunnen worden. Hierdoor bevatten rode wijnen vaak zachte en rijpen tannines. Jonge wijnen zijn vaak al rond van smaak.

Amerikaanse wijnen versus Bordeaux wijnen

Er zijn enkele wijnen die erg veel op Bordeauxwijnen lijken. Deze bevatten veel hout en tannine. Hierbij gaat het vaak om de Cabernet Sauvignons en Zinfandels. De zinfandel is een typisch Californische blauwe druif. Deze wijnen rijpen soms 10 tot 15 jaar (en soms zelfs langer). De hoge kwaliteit van deze wijnen is te vergelijken met Franse  wijnen.

Amerikaanse Druivenrassen

In Californië worden erg veel soorten druivenrassen verbouwd. De meeste hebben een Europese komaf. Ongeveer 60% van de wijngaarden bevat blauwe druivenrassen. De overige 40% bestaan uit witte druiven. Voor rode wijn wordt de cabernet sauvignon het meeste gebruikt. Deze hebben vaak een intens bouquet van donker fruit, zoals bessen en bramen. Typerend is dat ze een volle smaak en stevige structuur hebben. Ook de Merlot druif wordt veel gebruikt. Deze zijn wat zachter en ronder. Verder worden de Pinot Noir, Syrah en Barbera steeds populairder. De Zinfandel, een typische Californische druif, is verwant met de Italiaanse Primitivo druif. De Zinfandel is erg veelzijdig. Hier worden niet alleen stevige rode wijnen van gemaakt, maar ook Rosé en zoete witte wijnen. De meest verbouwde druif druif in Californië is de Chardonnay. De meeste zijn houtgerijpt en hebben een rijke fruitige geur en smaak. Denk aan peer, meloen en perzik. De meest aangeplante witte druif in Californië is de chardonnay. Veel Californische Chardonnays zijn houtgerijpt en hebben rijke fruitaroma’s van peer, meloen en perzik.

Online Amerikaanse wijn kopen

Bestel uw Amerikaanse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!