Wijn uit Bordeaux

Op zoek naar een lekkere wijn uit Bordeaux? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Bordeaux. Elke wijn uit Bordeaux uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Bordeaux

Items 1-16 van 28

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 28

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online wijn uit Bordeaux kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Bordeaux zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Bordeaux!

Informatie over wijn uit Bordeaux

Wijnstreek Bordeaux

Bordeaux is het meest prestigieuze wijngebied ter wereld. Geen enkel ander gebied brengt zoveel kwaliteitswijnen voort. Er zijn verschillende redenen voor dit succes, te denken aan: klimaat, bodem, goede waterhuishouding, geschikte druivenrassen, assemblages, omvang, gebied en traditie. De Bordeaux gebieden zijn gemiddeld groot. Hierdoor is er een groot verschil in terroir, wat resulteert in een grote variatie aan Bordeaux wijnen. Bordeaux ligt bij de Atlantische oceaan waardoor het een gematigd zeeklimaat heeft met voldoende vocht. Door het gebied stromen de rivieren de Garonne en de Dordogne. Bij Margaux komen ze samen in de rivier de Gironde. Deze rivieren verdelen Bordeaux in drie delen:

- Rechts van de Dordogne en de Gironde licht de rechter oever. Hier liggen gebieden zoals St. Emilion, Pomerol, Frosac, Cotes de Bourg en Cotes de Blaye
- Links van de Garonne en de Gironde licht de linker oever. Hier liggen gebieden zoals Medoc, Haut-Medoc, Graves en Sauternes.
- Het gebied tussen de rivieren Garonne en Dordogne wordt ook wel Entre-Deux-Mers genoemd.

De wijnen van de linker en rechter oever verschillen. Dit komt met name door het terroir. Het terroir bepaalt of er bepaalde druivenrassen wel of niet groeien.

Druivensoorten voor Bordeaux wijnen

De meeste Bordeaux wijnen worden gemaakt van twee of meer druivenrassen, ook wel assemblage genoemd. Een groot voordeel hiervan is dat wijnmakers uit de Bordeaux een hoog kwaliteitsniveau kunnen behalen, ook in wat mindere jaren. De meest voorkomende rode druiven uit de Bordeaux zijn Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Op de linker oever in gebieden zoals Médoc en Haut Médoc bepaalt de Cabernet Sauvignon het karakter van de Bordeaux wijnen. Op de rechter oever bepalen Merlot en Cabernet Franc meer het karakter van de Bordeaux wijnen. De meest voorkomende witte druiven in de Bordeaux zijn, Sémillon, Sauvignon Blanc en Muscadelle. Bij veel Bordeaux wijnen duurt het even voor ze op dronk zijn. Bordeaux wijn heeft een bepaalde rijpingsperiode nodig.

Herkomstwetgeving Bordeaux

Het overgrote deel van de wijnen uit Bordeaux hebben een "Appellation d'Origine Contrôlée" (AOC). Deze herkomstwetgeving van de Bordeaux wordt als volgt onderverdeeld van laag naar hoog:

- Vin de Pays d'Aguitane: deze Bordeaux wijn hoeft aan minder hoge eisen te voldoen. Deze wet bestaat er pas vanaf 2006.
- Algemene appellations: ongeveer de helft van de wijnen in dit gebied heeft de algemene appellation ‘Bordeaux’ of ‘Bordeaux Superieur’. Bij AOC Bordeaux, is het kwaliteitsverschil groot. De meeste wijnen zijn rood, toegankelijk maar minder lang houdbaar. Bij AOC Bordeaux Superieur, gelden strengere regels/ eisen. Wijnen mogen niet eerder dan 12 maanden na de oogst in de handel komen.
- Districts-appellations: Bordeaux heeft meer dan 40 districts-appellations. Belangrijke voorbeelden zijn Medoc, Haut-Medoc, Graves, St-Emilion, Pomerol en Sauternes.
- Gemeente-appellations: deze komen alleen voor op de linker oever. Binnen Haut-Medoc hebben zes gemeentes recht op een eigen appellation, Pauillac, Saint-Estèphe, Saint-Julien, Margaux, Moulis-en-Medoc en Listrac-Medoc.

Online wijn uit Bordeaux kopen

Koop uw wijn uit Bordeaux online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Bordeaux bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!