Cabernet Franc

Op zoek naar een lekkere wijn van de Cabernet Franc? Op deze pagina vind je ons assortiment Cabernet Franc wijn. Elke Cabernet Franc wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Cabernet Franc

Items 1-12 van 20

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 20

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Cabernet Franc wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Cabernet Franc wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Cabernet Franc uit Saint-Émilion? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Cabernet Franc wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Cabernet Franc

Kenmerken van Cabernet Franc

Cabernet Franc wordt vrijwel altijd vergeleken met de druivensoort Cabernet Sauvignon. Deze twee druivensoorten lijken in veel opzichten ook op elkaar. De druif rijpt echter vroeger dan de Cabernet Sauvignon. Hierdoor kan Cabernet Franc beter tegen een koel en vochtig klimaat dan Cabernet Sauvignon, en vervangt deze druif in oogstjaren met slecht weer nog wel een de Cabernet Sauvignon. De Cabernet Franc is immers bijna altijd van succes verzekerd. Ook heeft Cabernet Franc wat minder harde tannine dan Cabernet Sauvignon, waardoor hij milder smaakt. Cabernet Franc is de belangrijkste druivensoort voor rode wijn uit Loire. Hier worden van de Cabernet Franc vooral lichte rode cépagewijnen (wijnen die uit één druivensoort bestaan) gemaakt. Ook in de Bordeaux, in de regio Médoc, vinden we de Cabernet Franc terug. Verder komt deze druivensoort veel voor in de Libournais streek van de Bordeaux, met name in Saint-Émillion. Hier worden de meeste wijnen van Cabernet Franc en Merlot gemaakt.

De smaak van Cabernet Franc

Cabernet Franc heeft een geur en smaak van aardbeien of frambozen, viooltjes en potloodslijpsel. Deze druif heeft minder zuren en minder tannine dan de Cabernet Sauvignon. Hierdoor is de Cabernet Franc ook minder vol van smaak maar daarentegen wel aromatischer. In de Loire, geeft deze druif helderrode, frisse fruitige wijnen. Gekoelde rode Loire wijn die gemaakt is van de Cabernet Franc smaakt heerlijk bij zalmmoten en tonijn.
Online Cabernet Franc wijn kopen
Bestel uw Cabernet Franc wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!