Vegan wijn

Op zoek naar een lekkere vegan wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment vegan wijnen. Elke veganistische wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Vegan wijn

Items 1-16 van 26

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 26

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Informatie over vegan wijn

Ben je op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een vegan wijn uit Spanje? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment vegan wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Wat is vegan wijn?

Vegan wijn, ook wel "veganistische wijn", is wijn die wordt geproduceerd zonder het gebruik van dierlijke ingrediënten of processen. Er zitten natuurlijk geen dierlijke producten in wijn, maar er kunnen soms wel dierlijke producten worden gebruikt om de wijn te klaren of te stabiliseren. Denk bijvoorbeeld aan eiwitten of gelatine. Deze stoffen worden uiteindelijk wel uit de wijn gefilterd. Er zitten dus geen dierlijke producten in wijn, maar wijn kan er wel mee in aanraking komen tijdens het productieproces.

Bij vegan wijnen worden deze dierlijke producten vermeden. Hiervoor in plaats worden plantaardige of synthetische alternatieven gebruikt. Denk aan houtskool of erwtenproteïne. Een wijn is vegan als er dus geen gebruik is gemaakt van dierlijke producten.

Voor wie zijn vegan wijnen geschikt?

Vegan wijnen zijn geschikt voor een breed publiek. In het bijzonder zijn ze geschikt voor de volgende mensen:

Veganisten
Veganisten eten en drinken geen dierlijke producten of bijproducten. Dit, omdat ze ethische, milieugerelateerde of gezondheidsredenen hebben om dierenleed en -exploitatie te vermijden. Veganistische wijn past bij hun levensstijl, omdat het geen dierlijke producten bevat.

Vegetariërs
Terwijl vegetariërs geen vlees eten, consumeren sommigen wel zuivelproducten en eieren. Echter vermijden ze andere dierlijke bijproducten. Vegetariërs kunnen nog steeds de voorkeur geven aan vegan wijn om dierlijke producten te vermijden.

Mensen met allergieën of intoleranties
Sommige mensen hebben allergieën of intoleranties voor dierlijke eiwitten, zoals caseïne (zuivelallergie) of visgelatine. Vegan wijn bevat geen dierlijke allergenen en is dus geschikt voor deze groep mensen.

Milieubewuste consumenten
Vegan wijn kan aantrekkelijk zijn voor mensen die zich zorgen maken over duurzaamheid en milieubescherming. Er komen geen dierlijke producten of bijproducten kijken bij vegan wijn, wat mogelijk milieuvriendelijker is.

Iedereen die vegan wijn lekker vindt
Niet alleen veganisten en vegetariërs drinken vegan wijn. Velen kiezen ervoor om vegan wijn te consumeren, vanwege persoonlijke voorkeur. Ook kan het zijn dat ze genieten van de smaak, zonder noodzakelijkerwijs een veganistische levensstijl te volgen.
Het belangrijkste is dat vegan wijn een optie biedt voor iedereen die dierlijke producten wil vermijden of gewoon een bewuste keuze wil maken bij het selecteren van wijn. Ongeacht hun dieet of levensstijl.

Soorten vegan wijn

Er bestaan veel verschillende soorten vegan wijnen. Denk aan:
- Vegan rode wijn
- Vegan witte wijn
- Vegan rosé wijn
- Vegan mousserende wijn
- Vegan alcoholvrije wijn

De smaak van vegan wijn

De smaak van vegan wijn is vergelijkbaar met die van niet-vegan wijn. Het productieproces, met uitzondering van de gebruikte dierlijke producten, is namelijk over het algemeen hetzelfde. De smaak van wijn wordt bepaald door verschillende factoren. Denk aan druivensoort, terroir, klimaat, wijngebied, etc..

Of een wijn vegan is of niet, heeft meestal geen invloed op de smaak. De smaak van wijn kan variëren van zoet tot droog, van licht en fruitig tot vol en krachtig. Dit is afhankelijk van het type druiven en de wijnbereidingsstijl. Vegan wijn kan net zo gevarieerd zijn als niet-vegan wijn.

Voordelen van vegan wijn?

Vegan wijn biedt verschillende voordelen, zowel voor consumenten als voor de planeet. Zo past Vegan wijn goed bij een veganistische levensstijl. Veganisten kunnen genieten van wijn, zonder zorgen over het gebruik van dierlijke producten.

Verder is vegan wijn allergievriendelijk. De wijn is geschikt voor mensen met allergieën of intoleranties voor dierlijke eiwitten. Ook is vegan wijn milieuvriendelijk. De wijnproductie kan milieuvriendelijker zijn, omdat het geen dierlijke producten gebruikt. Dit kan een kleinere ecologische voetafdruk hebben en in lijn zijn met duurzame en milieuvriendelijke landbouwpraktijken.

De groeiende populariteit van vegan wijn kan bijdragen aan een groter bewustzijn van veganistische en milieuvriendelijke keuzes.

Hoe herken je vegan wijn?

Bij vegan wijnen staat er een logo op het etiket. Dit logo is een Europese label. Dit kwaliteitskeurmerk mag de wijnmaker alleen hanteren als er geen dierlijke producten in aanraking zijn gekomen met de wijn.

Meer wijnen naast vegan wijn

Naast vegan wijnen hebben we ook:

- biologische wijn
- biodynamische wijn
- koosjere wijn

Online vegan wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment vegan wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle vegan wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de vegan wijn netjes bij u thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online vegan wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast vegan wijn kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, witte wijn, rosé wijn, dessertwijn, Prosecco, Cava, Champagne, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!