Top 10 witte wijnen

Op zoek naar een lekkere witte wijn? Op deze pagina vind je onze top 10 best verkochte witte wijnen. Elke witte wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf €75,-!

Top 10 witte wijnen

9 Items

Aflopend sorteren

9 Items

Aflopend sorteren

Informatie over onze top 10 witte wijnen

Lekkere witte wijnen in onze top 10

Ben je op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een fruitige witte wijn uit Spanje? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment top 10 witte wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Verschillende soorten witte wijnen in onze top 10

Er zijn wel tig verschillende soorten witte druivenrassen met ieder hun eigen karakter. Dat betekent dat er ook héél veel verschillende wijnen zijn met ieder hun eigen smaak. Van een volle Chardonnay
en een intense Sauvignon Blanc tot aan een fruitige Verdejo. De meest populaire druivensoorten voor witte wijnen zijn:
De meest populaire druivensoorten voor witte wijnen zijn:

- Chardonnay
- Gewürztraminer
- Grüner Veltliner
- Pinot Grigio
- Riesling
- Sauvignon Blanc
- Verdejo
- Viognier

Niet alleen de druivensoorten bepalen de smaak van een wijn. Ook maakt smaak verschil als een wijn houtrijping heeft gehad of als de wijn bestaat uit een blend. Natuurlijk spelen er nog veel meer factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan herkomst, bereidingswijze en alcoholpercentage. In onze top 10 witte wijnen vind je verschillende wijnen.

Hoe duurder de witte wijn, hoe lekkerder?

Onthoud goed: een goede wijn hoeft niet altijd duur te zijn! Factoren die de prijs bepalen van een wijn zijn vaak het herkomstgebied, de vinificatie en vaak ook het merk. Dus als een wijn lekker smaakt, betaal je daar niet per se voor. Overigens is het voor iedereen anders wat 'lekker' is.

Witte wijn kiezen

Wij kunnen ons voorstellen dat het lastig is om een keuze te maken als er heel veel keuze is. Het is belangrijk om te kijken wat je precies lekker vindt bij een wijn. Wij hebben hiervoor een aantal smaakprofielen opgesteld:

- Strakdroge & fruitige witte wijnen: deze witte wijnen zijn vaak strak en fruitig. Ze zijn jong met frisse en fruitige geuren. Als je mond een beetje straktrekt, weet je dat je een strakke wijn drinkt.
- Zachte, tropische & fruitige witte wijnen: bij deze wijnen staan tonen van rijpe banaan, mango, meloen en ananas centraal.
- Volle & rijke witte wijnen: deze wijnen hebben een ronde smaak en een zacht mondgevoel. Kortgezegd: je proeft veel romigheid in de wijn.
- Zoete witte wijnen: deze wijnen hebben vaak een zachte smaak. De geur van overrijp fruit, honing en vanille spelen de hoofdrol.

Wijnen en gelegenheden

Als je eenmaal weet wat je lekker vindt, is het belangrijk om te weten voor welke gelegenheid je een wijn besteld. Wil je gewoon lekker borrelen, heb je een feestje of zoek je een wijn bij een bepaald gerecht?

Wijnen combineren met gerechten

Wil je een lekkere wijn schenken bij je gerecht? Kijk dan goed welke wijnen goed matchen met het gerecht en eventuele bijgerechten en sauzen. Ga je voor een gerecht met vis of wit vlees? Kies dan voor een frisse en milde wijn. Ga je liever voor een pasta? Kies dan voor droge witte wijn.

Hierbij een aantal prachtige wijnspijs combinaties:

- Welke wijn bij asperges? Witte wijn, Sauvignon Blanc, lichte Chardonnay of Riesling
- Welke wijn bij krab? Witte wijn, Chardonnay of Riesling
- Welke wijn bij quiche? Droge witte wijn
- Welke wijn bij sardines? Frisse witte wijn
- Welke wijn bij tempura? Frisse witte wijn van bijvoorbeeld Sauvignon of Riesling
- Welke wijn bij zalmfilet? Volle witte wijn van Chardonnay
- Welke wijn bij zuurkool? Witte wijn, Riesling of Pinot Blanc

Bij alle wijnen in ons assortiment geven we een serveertip. Zo weet je precies bij welke gerechten je de desbetreffende wijn kan drinken. Ook de witte wijnen in onze top 10 bevatten allemaal een serveertip.

Witte wijn bewaren

Een ongeopende fles witte wijn kun je vaak nog wel even wegleggen. Belangrijk is om de fles liggend te bewaren op een donkere plek. Gemiddeld kun je een witte wijn enkele jaren bewaren. Sommige wijnen worden alleen maar beter als je ze nog even bewaart.

Als je fles wijn al geopend is, adviseren we om de wijn twee a drie dagen te bewaren. Doordat de wijn in aanraking komt met zuurstof, worden de kwaliteit en smaak beïnvloed. Een geopende fles kun je het beste op een donkere plek bewaren. Ook is het belangrijk dat je de kurk of schroefdop op de fles terugplaatst.

Ons assortiment witte wijnen

Over smaak valt niet te twisten. Wat de één een lekkere wijn vindt, kan voor de ander een totaal niet lekkere wijn zijn. Over kwaliteit valt echter wel te twisten.

Bij Abels Wijnen selecteren we alleen maar wijnen van goede kwaliteit! We kijken naar vinificatietechnieken, maar ook onder welke omstandigheden de wijn wordt gemaakt. Denk er bijvoorbeeld aan of er veel bestrijdingsmiddelen worden gebruikt e.d..

Daarnaast worden potentiële wijnen geproefd door echte wijnkenners. Vaak wordt er ook blind geproefd. Op die manier wordt er niet gekeken naar herkomst of merk, maar enkel naar de wijn. Witte wijn online bestellen? We hebben een ruim assortiment wijnen!

Online onze top 10 witte wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment witte wijnen is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijn netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast witte wijn kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, rosé wijn, dessertwijn, Prosecco, Cava, Champagne, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!