Wijn uit Puglia

Op zoek naar een lekkere wijn uit Puglia? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Puglia. Elke wijn uit Puglia uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Puglia

Items 1-16 van 26

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 26

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online wijn uit Puglia kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Puglia zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Puglia!

Informatie over uit Puglia

Wijnstreek Puglia

Puglia, een regio in de hak van de Italiaanse laars. Het is een vlakke en vruchtbare streek in het zuidoosten van Italië. Deze streek is maar liefst 350 kilometer lang en grenst aan de Adriatische kust. ‘Puglia’ betekent in het Latijns ‘gebrek aan regen’. De regio is erg warm en droog.

Huidige productie van wijn uit Puglia

Enkele decennia geleden stond Puglia bekend om de productie van bulkwijn en basiswijn voor vermouth. Na de jaren 80 zijn slechte wijngaarden opgeschoond, waardoor de kwaliteit van de wijnen beter is geworden. De huidige wijnproductie is 7 miljoen hectoliter per jaar!

Druivensoorten van wijnen uit Puglia

Het gebied waar wijnbouw voor bedoeld is, is ongeveer 100 000 hectare. In het westen worden veel Primitivo druiven verbouwd. Op Salento, het zuidelijk gelegen schiereiland, worden voornamelijk donkere en stevige Negroamaro’s verbouwd. Dit is een typische blauwe druivenras uit de streek. Andere veelvoorkomende druivenrassen zijn de blauwe Montepulciano, Sangiovese en de witte Trebbiano. In Salento liggen de beste DOC’s.

DOC's in Puglia

De belangrijkste DOC van het noorden van de regio is San Severo. Hier komen witte, Rosé en rode wijnen vandaan. Richting het zuiden ligt Castel del Monte. Deze DOC is vernoemd naar het achthoekige kasteel dat Frederik de Tweede von Hohenstaufen in de 12e eeuw als jachtslot liet bouwen. In het hart van Puglia bevinden zich twee DOC’s die witte wijnen produceren: Locorotond en Marina Franca. Zij produceren fruitige en delicate witte wijnen van Verdeca en Bianco d’Alessandro. Salento kent de meeste en beste DOC’s. Dit zijn er maar liefst acht: Alezio, Brindisi, Copertino, Leverano, Matino, Nardò, Salice Salento en Squinzano. Zij maken wijnen op basis van Negroamaro. Wijnen van deze druif zijn rijk en vrij kruidig van smaak.

Online wijn uit Puglia kopen

Koop uw wijn uit Puglia online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Puglia bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!