Sangiovese

Op zoek naar een lekkere wijn van de Sangiovese? Op deze pagina vind je ons assortiment Sangiovese wijn. Elke Sangiovese wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Sangiovese

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Sangiovese wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Sangiovese wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Sangiovese uit Sicilië? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Sangiovese wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Sangiovese

Kenmerken van Sangiovese

De Sangiovese druif is in Italië de meest aangeplante druif met een productie rond de 70.000 hectare. Vooral in het midden van Italië komt hij vaak voor. De druif groeit het best in Toscane en Umbrië, Marche en Emilia-Romagna. Verder komt de druif voor in Frankrijk (Corsica), Argentinië, Californië, Zwitserland, Zuid-Afrika en Israël. De druif groeit goed op een ondergrond van leem. Echter is een hoge ligging niet gunstig, omdat de druif dan niet volledig kan rijpen.

De smaak van Sangiovese wijnen

De Sangiovese druif is een sterke groeier, maar tegelijkertijd ook erg gevoelig voor schimmels. Dit komt door de dunne schil van de druif. De plant kan goed tegen extreme droogte, omdat de wortels erg diep de grond in gaan en dus voldoende water kunnen opnemen. De druif geeft wijnen met de nodige zuren en tannines. Soms krijgt hij aanvulling van andere rassen. De kleur van Sangiovese wijn heeft vaak een gemiddelde tot diepe kleur, redelijk wat zuren, veel fruit, tinten van kruiden en een wisselend tanninegehalte. Sangiovese wijnen kunnen erg uiteenlopend zijn.

Online Sangiovese wijn kopen

Bestel uw Sangiovese wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!