Sherry

Op zoek naar een lekkere sherry? Op deze pagina vind je ons assortiment sherry's. Elke sherry uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Sherry

2 Items

Aflopend sorteren

2 Items

Aflopend sorteren

Op zoek naar lekkere sherry? Op deze pagina vind je ons assortiment sherry's. Elke sherry uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd vanaf €75,-!

Bekijk snel ons assortiment sherry's en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over sherry

Hoe wordt sherry gemaakt?

Sherry , ook wel xeres, is één van de oudste wijnen ter wereld. Het is eigenlijk een versterkte witte wijn, afkomstig uit de streek van Jerez de la Fontera, Spanje. Alleen wijn uit deze streek mag sherry genoemd worden.
Allereerst wordt er een witte wijn van de Palamino druif gemaakt met een alcoholpercentage van ongeveer 12,5%. Anders dan bij witte wijnen begint nu pas de rijping. Er wordt alcohol toegevoegd tot een percentage van ongeveer 17%. Vervolgens komt er een biologische rijping. De wijn wordt in houten vaten gedaan, waarnaar er een laag gistcellen ontstaat op de wijn, zodat het niet oxideert. Om deze cellen in leven te laten, wordt de wijn regelmatig ververst. Dit wordt gedaan door het stapelen van de vaten. Onderin zitten de oudste wijnen en bovenaan de jongste. Van het ene vat naar het andere worden wijnen overgetapt. Dit systeem heet het Solera Systeem.

Druivensoorten voor sherry

In het gebied rond Jerez de la Frontera is de bodem erg kalkrijk. Daarnaast houdt de bodem veel vocht vast, waardoor er in wat drogere periodes genoeg water is voor de druif. In het gebied waait een Middellandse Zee bries, wat zeer ten goede komt aan de smaak van sherry. Het sherrygebied is één van de weinige gebieden ter wereld waar de Palomino druif groeit. Deze druif wordt 80% gebruikt voor sherry. Ook de Pedro Ximénez en moscatel worden gebruikt voor sherry’s.

Soorten sherry

Er zijn verschillende soorten sherry’s:

Dry | Droge sherry
Fino | Zeer droog met frisse zuren. Heeft een amandelsmaak en een alcoholpercentage van 15%.
Manzanilla | Droog en kruidig. Net wat frisser dan de fino. Bevat 15% alcohol.
Amontillado | Droog met een hazelnootsmaakje. Net wat rijper dan de manzanilla. Bevat 16-20% alcohol.
Medium | Halfzoet met notensmaak. Vol en aromatisch. 15-17,5% alcohol.
Oloroso | Droog en vol en aan het begin een zoetige smaak. Bevat 17-22% alcohol.
Amorosso | Halfdroog met een houterige rooksmaak. Alcoholpercentage 17-22%.
Pale Cream | Lichtzoet en pittig. Lichte honing- en notensmaak. Alcoholpercentage van 17,5%.
Palo Cortado | Een soort combinatie van Olorose en Amontillado. Alcoholpercentage van 18-20%.
Pedro Ximénez | Vol en krachtig met een zeer zoete smaak. Stroperig en aroma’s van rozijnen. Alcoholpercentage van 17,5%.
Cream Sherry | Zoet met smaken van noten en rozijnen. Vaak een mengsel van olorosse en Pedro Ximénez. Alcoholpercentage van 15,5-20%.

Online sherry kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment sherry is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle sherry 's bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de sherry netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online sherry kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast sherry kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, witte wijn, rosé wijn, dessertwijn, Prosecco, Cava, Champagne, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!