Pinot Noir

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Noir? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Noir wijn. Elke Pinot Noir wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Pinot Noir

Items 1-16 van 43

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 43

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Online Pinot Noir wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Noir wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Noir uit Languedoc Roussillon? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Noir wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Pinot Noir

Kenmerken van Pinot Noir

Pinot Noir groeit al meer dan 2000 jaar in de Côte de Nuits in Bourgogne. Hier komt deze druif dan ook oorspronkelijk vandaan. De Pinot Noir is nergens in de wereld zo succesvol als in de Bourgogne en tot op de dag van vandaag levert deze druif hier dé grote rode kwaliteitswijnen. Omdat Pinot Noir zéér terroirgevoelig is, is het niet altijd makkelijk om deze druif buiten de Bourgogne te verbouwen. Hierdoor kent hij een veel kleinere verspreiding dan bijvoorbeeld de Cabernet Sauvignon.
Omdat Pinot Noir wijnen die van het juiste terroir afkomstig zijn en door de juiste wijnmaker gemaakt worden in goede jaren werkelijk topwijnen kunnen zijn, wordt deze druivenstok toch in steeds meer wijnstreken aangeplant. In Frankrijk komt de Pinot Noir het vaakst voor. Buiten de Bourgogne speelt Pinot Noir net als Chardonnay en Pinot Meunier een belangrijke rol in de Champagne. Daarnaast zien we deze druif ook terug in de Loire en de Elzas. In de Elzas levert de Pinot Noir een cépagewijn. De term cépagewijn wordt in de wijnwereld gebruikt om aan te geven dat de wijn (voor het grootste deel) uit één druivensoort bestaat.
Buiten Frankrijk doet Pinot Noir het ook goed in Duitsland waar de druif gemiddeld 11,1% van de aanplant beslaat. Hier wordt Pinot Noir ook wel Spätburgunder genoemd. Ook in Zwitserland en Noord-Italië komt de druif veel voor.
Buiten Europa is de Verenigde Staten het belangrijkste gebied voor de Pinot Noir druif. Daar worden de mooiste wijnen in Oregon gemaakt van Pinot Noir, maar in Californië is de grootste aanplant. Ook in Nieuw-Zeeland is het de meest aangeplante blauwe druif.

De smaak van Pinot Noir wijnen

Pinot Noir rijpt met name in warme klimaten relatief vroeg. Om deze reden gedijt de druif het beste in streken met een getemperd klimaat, waar het groeiseizoen langer is en de aromavorming in de vruchten wordt bevorderd. De favoriete grond van Pinot Noir is kalksteen, al dan niet vermengd met ijzerhoudende klei. Dit is vooral het geval in de Bourgogne. Hier wordt Pinot Noir meestal rond half september geoogst.
Rode wijnen van Pinot Noir hebben gewoonlijk niet zo’n heel donkere kleur. In hun jeugd hebben deze wijnen vaak een zeer fraai aroma van rood fruit, met name frambozen. De fijne smaak in de jeugd maakt deze wijn heel toegankelijk. Ondanks die zachtheid en soepelheid kunnen de betere Pinot Noirs een lange flesrijping ondergaan. Als de wijnen ouderen ontstaat er een rijk en complex aroma.

Online Pinot Noir wijn kopen

Bestel uw Pinot Noir wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!