Wijn uit Champagne

Op zoek naar een lekkere wijn uit Champagne? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Champagne. Elke wijn uit Champagne uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Champagne

Items 1-12 van 28

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 28

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Online wijn uit Champagne kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Champagne zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Champagne!

Informatie over wijnstreek Champagne

Wijnstreek Champagne

De wijngaarden van Champagne zijn de meest noordelijke wijngaarden van Frankrijk. De voornaamste wijnstreken zijn:

- La Grande Montagne de Reims
- La Vallée de la Marne
- La Côte des Blancs
Ondanks een combinatie van een vrij arme bodem, dunne klei op een kalkachtige ondergrond gecombineerd met een moeilijk klimaat met late vorst en hagelbuien leveren deze wijngaarden toch de meest betoverende champagne op. Reims is de officiële hoofdstad waar zeer veel champagnehuizen zijn gevestigd. Het grootste en alombekende champagnehuis Moёt & Chandon staat in Épernay.

Druiven

Champagne wordt vaak gemaakt uit een mengsel van blauwe en witte duiven. De enige toegestane druivenrassen die voor de vinificatie van Champagne gebruikt mogen worden zijn het witte druivenras Chardonnay en de blauwe druivenrassen Pinot Noir en Pinot Meunier.

Wat is nou echte champagne?

Door het enorme succes is Champagne uitgegroeid tot een merknaam voor mousserende wijn. Lang niet alle mousserende wijnen mogen echter Champagne genoemd worden. Alleen de mousserende wijn uit de Champagnestreek in Frankrijk, gemaakt volgens de méthode champenoise mag champagne genoemd worden. Er zijn veel meer plekken in de wereld waar mousserende wijn wordt gemaakt. De vinificatiemethode (bereidingswijze) van mousserende wijnen die afkomstig zijn van een gebied buiten de Champagnestreek wordt méthode traditionnelle genoemd.

Typen champagne

Er zijn verschillende typen Champagne:

- Blanc de Blancs Champagne
De naam van deze champagne zegt eigenlijk al waarvan hij gemaakt is. Blanc de Blancs is een champagne die uitsluitend gemaakt wordt van het enige toegestane witte druivenras voor champagne: Chardonnay.
- Blanc de Noirs champagne
In tegenstelling tot Blanc de Blancs champagne wordt Blanc de Noirs champagne uitsluitend gemaakt van blauwe druivenrassen. De enige toegestane blauwe druivenrassen voor de vervaardiging van champagne zijn Pinot Noir en Pinot Meunier. Bij het maken van Blanc de Noirs champagne wordt na de persing van de druiven de gekleurde schillen verwijderd en wordt alleen het sap van de blauwe druiven gebruikt. De uiteindelijke kleur van een Blanc de Noirs kan variëren van abrikooskleurig tot lichtpaars. Dit is afhankelijk van het moment na de persing waarop de druivenschillen verwijderd worden. Een Blanc de Noirs is vaak krachtiger van smaak dan een Blanc de Blancs.
- Brut champagne
De meest verkochte en gedronken champagne ter wereld is absoluut de Brut champagne (ruim 85%). Brut champagne bestaat meestal uit een combinatie van de toegestane druivenrassen voor champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Brut champagne is een droge champagne met maximaal 15 gram suiker per liter. Elk champagnehuis heeft zo haar eigen stijl bij het vervaardigen van Brut champagnes en de hoeveelheid toegevoegde suikers is dan ook bij elk Champagnehuis verschillend.
- Brut sans Millésime champagne
Zoals de naam het al zegt, is een Brut sans Millésime een Brut champagne zonder jaartal. Deze champagnes zorgen voor veel champagnehuizen voor 80% van de omzet, omdat een constante smaak en kwaliteit kenmerkend zijn voor Brut sans Millésime champagnes.
- Millésime champagne
Alle druiven die voor een Millésime champagne gebruikt worden zijn afkomstig uit hetzelfde specifieke jaartal dat op de fles vermeld staat. Een millésimé is altijd een brut en verschilt in karakter van jaar tot jaar.
- Extra Brut champagne
Omdat aan Extra Brut champagne geen suikers worden toegevoegd is deze champagne de droogste onder de champagnesoorten. Het zijn de champagnesoorten die door hun langere rijping over het algemeen een groot deel van hun natuurlijke zuren kwijt zijn, waardoor deze vaak ook wat duurder zijn dan “gewone” Brut champagnes.
- Rosé Brut champagne
Voor de productie van Rosé champagnes worden meestal Pinot Noir druiven gebruikt. Vanwege de rosé kleur wordt vaak onterecht gedacht dat rosé champagne zoeter is dan gewone witte brut. Omdat het vervaardigingsproces ingewikkelder is dan bij witte brut is rosé champagne vaak wat prijziger dan witte brut.
- Cuvée Prestige champagne
Deze champagne wordt ook wel Cuvée Speciale genoemd en behoort vaak tot de topchampagnes van een champagnehuis. Voor de vervaardiging van deze champagnes worden de beste druiven, meestal afkomstig van oude wijnstokken gebruikt en voor de rijping wordt gebruik gemaakt van eikenhouten vaten. Een Cuvée Prestige champagne komt altijd uit een specifiek jaartal dat ook terug te vinden is op de fles.
- Demi-Sec champagne
Demi-Sec champagne is een halfdroge champagne met een suikergehalte van 33 tot 50 gram per liter. De smaak van deze champagne is eerder zoet dan halfdroog te noemen en deze wordt dan ook vaak als aperitief of bij een dessert geserveerd.
- Sec champagne
Sec champagne is ietwat zoet van smaak en zit tussen Brut champagne en Demi-Sec champagne in. Een uitstekende begeleider van verschillende soorten gerechten.
Online wijn uit Champagne kopen
Koop uw wijn uit Champagne online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Champagne bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!