Grüner Veltliner

Op zoek naar een lekkere wijn van de Grüner Veltliner? Op deze pagina vind je ons assortiment Grüner Veltliner wijn. Elke Grüner Veltliner wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Grüner Veltliner

4 Items

Aflopend sorteren
 1. Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic

  Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic

  Een spannende witte wijn uit Oostenrijk met veel fruit en specerijen. Niet voor niets prijswinnaar. Eén slok en je bent verkocht. ..Lees meer

  Vanaf € 8,99
 2. Nittnaus Gruner Veltliner Selection Nittnaus Gruner Veltliner Selection Nittnaus Gruner Veltliner Selection

  Nittnaus Grüner Veltliner Selection

  Het allerbeste van Oostenrijk! Heerlijk fruitig en een klein beetje kruidig. Een witte droge wijn die naar meer smaakt. ..Lees meer

  Vanaf € 9,45
 3. Diwald Selektion Grüner Veltliner Bio  Diwald Selektion Grüner Veltliner Bio 

  Diwald Selektion Grüner Veltliner Bio

  Schoolvoorbeeld Grüner Veltliner! Fris en fruitig met een levendige zuurgraad, wit fruit, de “weisse Pfefferl”... het zit er allemaal in! ..Lees meer

  Rating:
  100%
  Vanaf € 9,90
 4. Nittnaus Eiswein Exquisit Nittnaus Eiswein Exquisit Nittnaus Eiswein Exquisit

  Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375l)

  Een eiswein van de bovenste plank. Een unieke zoete witte wijn. Zoet, maar lekker fris. Niet voor niets winnaar van een gouden medaille! ..Lees meer

  Vanaf € 22,50

4 Items

Aflopend sorteren

Online Grüner Veltliner wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Grüner Veltliner wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Grüner Veltliner uit Kamptal? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Grüner Veltliner wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Grüner Veltliner

Kenmerken van Grüner Veltliner

Grüner Veltliner en Oostenrijk zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Ongeveer 32% van de wijngaarden bevat deze witte druif. De Grüner Veltliner komt het meeste voor ten noorden van Wenen, in Niederösterreich. De Grüner Veltliner met peperaroma komen uit Weinviertel. De wat krachtigere soorten met minerale aroma’s komen uit Wachau. Een eigenschap van de Grüner Veltliner is dat hij laat rijp. Hij heeft een warmte herfst nodig om zich volledig te ontwikkelen. Veel druiven die lang moeten rijpen, verliezen zijn zuren. De Grüner Veltliner is hier uniek in, bij deze druif is dat niet het geval. Een goede Grüner Veltliner is rijp, suikervrij en met zachte zuren.

De smaak van Grüner Veltliner

De Grüner Veltliner zijn vaak droog, maar toch verfrissend. Veel wijnen hebben aroma’s van wit fruit. Andere hebben tinten van exotische vruchten. De wijn is verfrissend, maar heeft tegelijkertijd zachte zuren: perfect in balans.

Online Grüner Veltliner wijn kopen

Bestel uw Grüner Veltliner wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!