Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375l) Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375l)

Nittnaus Eiswein Exquisit (0,375l)

Nittnaus Eiswein Exquisit: een eiswein van de bovenste plank

Nittnaus Eiswein Exquisit is het neusje van de zalm van Nittnaus. Een heerlijke eiswein, waar een zeer ingewikkeld en tijdrovend proces aan vooraf gaat. Nittnaus is daarom ook erg trots op deze eiswein. Het is de vertaling van vakmanschap van Nittnaus. Dat wordt extra bevestigd door de gouden medaille die deze dessertwijn heeft gewonnen tijdens de Berliner Wine Trophy.

Kleur, geur en smaak van Nittnaus Eiswein Exquisit

Deze Oostenrijkse witte wijn laat je het vakmanschap van Nittnaus zien. Hij is niet makkelijk om te maken, maar wél heerlijk om te drinken. Hij heeft een mooie gele kleur. In de geur herken je ontzettend veel intense tonen van gedroogde abrikozen, volledig rijpe kruisbessen, honing en zoete specerijen.

We snappen dat je niet kan wachten om een slok te nemen. Eenmaal in de mond valt de natuurlijke zoetheid erg op. Deze zoetheid gaat perfect samen met zijn aangename zuurgraad. De smaken zijn intens. Een klein slokje geeft je al een enorme smaaksensatie. De heerlijke afdronk van deze Nittnaus Eiswein zal je nog lang bijblijven.

Wit: zoet Wit: zoet
Vanaf € 22,50
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 23,99
2 flessen € 22,50
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Nittnaus Eiswein is een zoete witte wijn uit Oostenrijk. Maar, wat is een eiswein dan precies?

Eiswein wordt ook wel de koning onder de dessertwijnen genoemd. Het is per toeval ontdekt. We gaan terug naar de Moezel. Toen het op een dag in de 19e eeuw ineens winter was en de druiven bevroren waren, had de wijnboer de moed eigenlijk al opgegeven. Toch besloot hij toch de druiven te gebruiken voor wijn. Er was minder sap, maar het sap dat overbleef, was erg smaakvol. Lekker zoet en fris.

Een nieuwe wijnbereidingstechniek is geboren. Voor eiswein worden namelijk bevroren druiven gebruikt.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: