Viognier

Op zoek naar een lekkere wijn van de Viognier? Op deze pagina vind je ons assortiment Viognier wijn. Elke Viognier wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Viognier

14 Items

Aflopend sorteren

14 Items

Aflopend sorteren

Online Viognier wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Viognier wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Viognier uit Galilea? Maak dan gebruik van de wijnkiezer. Bekijk snel ons assortiment Viognier wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Viognier

Kenmerken van Viognier

Viognier is een witte druivensoort. Wijn die van deze druif wordt gemaakt heeft vaak een bouquet van zacht fruit en bloemen, een laag zuurgehalte, kracht en is bijna altijd droog. Deze wijn wordt vaak ook jong gedronken.
De Viognier komt vooral in Frankrijk voor, met name in Côtes du Rhône. Op de wijngaarden van Condrieu is de Viognier de enige toegelaten druif. Verder wordt de druif in de Ardèche aangeplant, maar ook in de Languedoc Roussillon. Ook buiten Europa doet de Viognier het goed. Denk aan Australië, Californië, Canada, Chili en Nieuw-Zeeland.

Viognier wijnen

De Viognier is van een speciale klasse en levert heerlijke wijnen op. Echter heeft deze druif wel een aantal aandachtspunten. De druif heeft namelijk lage opbrengsten en een moeilijke groei. Daarnaast is deze gevoelig voor meeldauw. De Viognier heeft onregelmatige oogsten. Bovendien kan de druif alleen geplukt worden als hij volledig en precies rijp is. Dit is wanneer een juiste suikergehalte heeft en een potentieel alcoholgehalte van 13%. Indien de druif te vroeg geoogst wordt, bevat deze nauwelijks aroma’s. Indien de druif te laat geoogst wordt, is de wijn te vettig en geparfumeerd. Echter indien de Viognier op het juiste moment geoogst wordt kan hij wijnen opleveren van uitmuntende kwaliteit!

Online Viognier wijn kopen

Bestel uw Viognier wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!