Feudo Arancio Hekate Passito

Italiaanse wijn | Sicilië | Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Semillon & Moscato | 2019

Feudo Arancio Hekate Passito is een fan-tas-ti-sche dessertwijn uit Sicilië! Alleen al de prachtige fles, met daarop de 3 gezichten van de Godin Hekate, is een lust voor het oog.

Haar kleur is diep goudgeel met amberkleurige tinten. Je ruikt de heerlijke aroma's van jasmijn en abrikoos, mango en papaja. Bij de eerste slok proef je direct een honingachtige warmte. Ze heeft een mooie rijke en volle structuur met een uitgesproken fruitige smaak en een frisse Citrus afdronk.

Misschien wel de lekkerste dessertwijn die wij ooit gedronken hebben...

Wit: zoet Wit: zoet
Vanaf € 16,90
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 18,99
2 flessen € 16,90
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Wow...wij waren direct onder de indruk van deze Feudo Arancio Hekate Passito. Op het prachtige etiket verschijnt de godin "Hekate" met drie gezichten die representatief zijn voor de drie levensfases van het leven en deze wijn.

In de eerste fase worden aromatische druiven geselecteerd (Viognier, Chardonnay, Sauvignon, Semillon). Zij geven leven aan een droge wijn met een hoog alcoholgehalte (16% alcohol) welke de "basiswijn" is.

In de tweede fase wordt de Moscato di Alessandria geoogst en gedroogd, allemaal natuurlijk en zonder haast, onder de warme Siciliaanse zon. Zodra het drogen (appassimento) gereed is, worden de trossen drie tot vijf dagen ondergedompeld in de basiswijn en geven al hun aromatische karakter af.

In de derde en laatste fase worden de trossen geperst. En het sap onvergist toegevoegd. Voor veel zoetheid en tegelijkertijd voor meer complexiteit. Een geweldige wijn!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: