Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC

Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC

Italiaanse wijn | Sicilië | 80% Nero d'Avola & 20% Cabernet Sauvignon | 2020

Feudo Arancio Cantodoro Riserva Sicilia DOC is een adembenemende Italiaanse rode wijn uit Sicilië.

Hij heeft helderrode kleur met een mooie paarse gloed. Als je je neus in het glas steekt, kom je geuren tegen van zwarte bessen, frambozen, kersen en cranberries. Ook vallen tonen van zoethout, pruimen en vanille op. Na een slok proef je een verfijnde wijn met veel diepgang. Een mooie subtiele toets van hout komt naar voren. Dit heeft de wijn te danken aan de acht tot twaalf maanden houtrijping in barriques van Frans eikenhout.

De afdronk is fijntjes, maar lang. Een prachtige wijn die gegarandeerd in de smaak zal vallen.

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 9,50
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 10,99
6 flessen € 9,50
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De winery van Feudo Arancio is ontworpen met respect voor de Siciliaanse tradities, de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië: de zon, de zee en de natuur. Dat proef je ook terug in deze heerlijke Feudo Arancio Cantodoro.

Door de jaren heen, heeft Feudo Arancio, terecht, veel prijzen ontvangen! Zo ook deze rode wijn. Hij is winnaar van een gouden medaille op de Berliner Wein Trophy 2018 en zilver op Mundus Vini 2020. Wat mij betreft geheel terecht!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: