Wijn uit Languedoc-Roussillon

Op zoek naar een lekkere wijn uit Languedoc-Roussillon? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Languedoc-Roussillon. Elke wijn uit Languedoc-Roussillon uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Languedoc-Roussillon

Items 1-16 van 59

Pagina
1 / 4
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 59

Pagina
1 / 4
Aflopend sorteren

Online wijn uit Languedoc-Roussillon kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Languedoc-Roussillon zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Languedoc-Roussillon!

Informatie over wijn uit Languedoc-Roussillon

Wijnstreek Languedoc-Roussillon

De grootste wijnstreek in Frankrijk is de Languedoc-Roussillon. De regio loopt van de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Het gebied staat bekend om zijn heuvels, het droge klimaat met veel zon en haar uitgestrekte wijngaarden. Dit gebied heeft alles wat je nodig hebt voor het maken van prachtige wijnen!

Geschiedenis van Languedoc-Roussillon wijnen

De wijngeschiedenis van de Languedoc-Roussillon gaat ongeveer 2000 jaar terug in de tijd. Dankzij de Romeinen kregen streekwijnen bekendheid. Hierdoor bereikte de wijnbouw in de Languedoc-Roussillon zijn hoogtepunt. Ook na de Romeinen werden veel wijnen geproduceerd. Door de hoge opbrengsten groeide de Languedoc-Roussillon uit tot een welvarende streek. Echter, er kwamen meer internationale concurrenten op de markt, waardoor de streek zijn populariteit begon te verliezen. Het gebied verviel. In 1980 kochten verschillende investeerders het gebied weer op. Zij beplantten het gebied opnieuw en al snel groeide de Languedoc-Roussillon tot één van de populairste wijnstreken met de meeste kwaliteitswijnen. Dat is het tot op heden nog steeds.

Wijngaarden in Languedoc-roussillon

De Languedoc-Roussillon bevat ongeveer 400.000 hectare aan wijngaarden en is hiermee het grootste wijngebied ter wereld. De oppervlakte is vele malen groter dan de Bordeaux. Daarnaast overtreft het gebied de totale wijnbouw in heel Australië. Languedoc-Roussillon bestaat uit vier departementen, namelijk: Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en Hérault. Langs de kustlijn van de Middellandse Zee bevinden de meeste wijngaarden.

Klimaat en bodem in Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon heeft een droog en warm klimaat. De zon schijnt hier volop en zorgt ervoor dat de druiven perfect kunnen rijpen. Naast een ideaal klimaat heeft het gebied ook een ideale bodem. Vooral in de kuststreken zit er veel kalk in de grond en in de heuvels veel leisteen.

Druivensoorten voor Languedoc-Rousillon wijnen

De regio staat bekend om haar witte en rode wijnen. Rode wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Grenache, Carignan, Syrah, Cinsault en Mourvèdre. IGP wijnen worden voornamelijk gemaakt van de witte Chardonnay, Sauvignon en Viognier en de blauwe Cabernet Sauvignon en Merlot. Ook populair zijn de Sangiovese, Pinot Noir en Maccabeo.

Online wijn uit Languedoc-Roussillon kopen

Koop uw wijn uit Languedoc-Roussillon online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Languedoc-Roussillon bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!