XR Malbec Xavier Roger

XR Malbec Xavier Roger

Rating:
100% of 100

XR Malbec Xavier Roger

Deze XR Malbec is het kunstwerk van wijnmaker Xavier Roger. Hij is de zoon van bekende wijnmaker Jean Max Roger uit de Sancerre.  Xavier Roger heeft het dus niet van een vreemde. Hij bereidt zijn wijnen met passie en dat proef je direct terug in deze XR Malbec!

Kleur, geur en smaak van XR Malbec Xavier Roger

XR Malbec Xavier Roger is een adembenemende Franse rode wijn. Als de wijn wordt geschonken, zie je een rode wijn met een mooie diepe, intens paarse kleur. Steek je je neus in het glas, ontdek je een gulle neus met  tonen van rood fruit, zoals bramen en kersen. Ook ruik je iets van nieuw leer.

Deze Malbec van Xavier Roger betovert je zintuigen. Dat blijkt wel als je een slok neemt. Je wordt verleid door krachtige tonen en een zijdezachte touch, te danken aan een gedeeltelijke houtrijping. Een echte krachtpatser. Een intense rode wijn die lekker over je tong glijdt. Wederom een schot in de roos.

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
€ 7,99 € 6,45
Dit product is direct leverbaar
i
Deze aanbieding geldt nog
Kenmerken
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Wist je dat Malbec al sinds de Middeleeuwen verbouwd wordt in Zuid-Frankrijk? In die tijd had de Malbec al veel verschillende namen. Denk bijvoorbeeld aan Côt. Door nieuwe aanplant in het warme Pays d'Oc is er een prachtige 'oude-nieuwe wereld stijl' Malbec ontstaan. XR Malbec, van wijnmaker Xavier Roger is daar een mooi schoolvoorbeeld van. Zeker de moeite waard!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: