Riesling

Op zoek naar een lekkere wijn van de Riesling? Op deze pagina vind je ons assortiment Riesling wijn. Elke Riesling wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Riesling

14 Items

Aflopend sorteren

14 Items

Aflopend sorteren

Online Riesling wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Riesling wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Riesling uit Kamptal? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Riesling wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Riesling

Kenmerken van Riesling

In alle Duitse wijngebieden is de Riesling te vinden. De plantage van deze druif bestaat in totaal uit 21.000 hectare! Wijngebieden Pfalz en Moezel hebben het grootste oppervlakte aan aanplant met ongeveer 5000 hectare. De wijn van de Riesling is vaak (half)droog en nauwelijks zoet. Ook fruitig en licht mousserend zijn typerend voor de wijn van deze druif.
De Riesling rijpt erg langzaam. Hij staat bekend om zijn fruitige zuur. De ligging van de wijngaard is erg belangrijk; belangrijker dan de bodem. De smaak van de wijn is afhankelijk van de bodem en het (micro)klimaat. Stenige en steile hellingen langs rivierdalen die goed warmte kunnen opslaan zijn de ideale omstandigheden.

Aroma's van Riesling wijnen

Een bleekgele naar groengele tenderende kleur heeft de typische Riesling. Hij ruikt naar perzik of appel en smaakt pittig zuur. Is de Riesling gegroeid op een leisteenbodem, bevat de wijn een minerale toets. De wat oudere wijnen hebben een petroleumtoon. De Riesling moet minimaal een jaar na de oogst worden gedronken.

Online Riesling wijn kopen

Bestel uw Riesling wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!