Cabernet Sauvignon

Op zoek naar een lekkere wijn van de Cabernet Sauvignon? Op deze pagina vind je ons assortiment Cabernet Sauvignon wijn. Elke cabernet Sauvignon wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Cabernet Sauvignon

Items 1-16 van 46

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 46

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Online Cabernet Sauvignon wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Cabernet Sauvignon wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon uit de Languedoc Roussillon? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Cabernet Sauvignon wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Cabernet Sauvignon

Kenmerken van Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is één van de bekendste en meest geteelde druivensoorten die gebruikt wordt voor de productie van rode wijn. Dit druivenras is ontstaan uit een kruising van twee andere druivensoorten: de Cabernet Franc en de Sauvignon Blanc. Cabernet Sauvignon komt oorspronkelijk uit de Médoc, gelegen in de Franse Bordeaux streek. Nog steeds is Cabernet Sauvignon de belangrijkste druivensoort in de Médoc. De wereldberoemde wijnen uit de Médoc worden dan ook meestal van deze druivensoort gemaakt. Tegenwoordig wordt Cabernet Sauvignon in bijna alle wijnlanden verbouwd. Cabernet Sauvignon wordt vaak als enige duivensoort in een wijn gebruikt maar ook regelmatig gemengd met andere druivensoorten zoals Merlot en Cabernet Franc. Deze druivensoorten maken de doorgaans krachtige smaak van Cabernet Sauvignon wat zachter en robuuster.

De smaak van Cabernet Sauvignon wijnen

Cabernet Sauvignon wijnen hebben doorgaans een volle en krachtige smaak met veel tannines en een dieprode kleur, soms zelfs paars als de wijn nog jong is. De wijn van deze druivensoort is complexer en minder toegankelijk dan de wijn die gemaakt wordt van Merlot, eveneens een zeer populaire druivensoort. In de smaak van Cabernet Sauvignon wijnen zijn veelal cassisfruit en kersen te herkennen, dit in combinatie met een zeer aangename kruidigheid. Cabernet Sauvignon wijnen hebben aroma’s van donkerrood fruit zoals zwarte bessen en rijpe pruimen. Vaak is ook de geur van een sigarenkistje of milde tabak te herkennen. De combinatie van Cabernet Sauvignon met de druivensoorten Merlot en Cabernet Franc maakt de wijnen wat zachter en robuuster. Wijnen die gemaakt zijn van Cabernet Sauvignon kunnen vaak lang bewaard worden. Na een lange rijping in de fles kan een grote complexiteit van de wijn bereikt worden. Let er bij de aankoop van een Cabernet Sauvignon wijn wel op dat deze niet al te jong is. Te jonge Cabernet Sauvignon wijnen kunnen door de tannines wat stug overkomen en het fruitige karakter kan plaats maken voor een onaangename vegetale toon die aan groene paprika doet denken.

Online Cabernet Sauvignon wijn kopen

Bestel uw Cabernet Sauvignon wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!