Italiaanse rode wijn

Op zoek naar een lekkere Italiaanse rode wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Italiaanse rode wijnen. Elke Italiaanse rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Italiaanse rode wijn

Items 1-16 van 76

Pagina
1 / 5
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 76

Pagina
1 / 5
Aflopend sorteren

Online Italiaanse rode wijn kopen bij Abels Wijnen. Je kan Italiaanse rode wijn zowel per fles als per doos bestellen. Jouw bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-.

Ben je op zoek naar een specifieke Italiaanse rode wijn, bijvoorbeeld een Italiaanse rode wijn uit Toscane? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Italiaanse rode wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Italiaanse rode wijn

Druiven Italiaanse rode wijn

De Italiaanse rode wijn wordt, net als alle rode wijnen gemaakt van blauwe druiven. Wanneer de kneuzing van deze druiven heeft plaatsgevonden, vergist het druivensap samen met de steeltjes, schillen en pitten tot wijn. Er worden wel honderden verschillende rode druivensoorten verbouwd in Italië. Sommige worden alleen in bepaalde gebieden verbouwd en gebruikt om wijn te maken. De belangrijkste en bekendste druiven die in Italië gebruikt worden om rode wijn te maken zijn o.a. de Nebbiolo, Sangiovese en Barbera.

Wijngebieden Italiaanse rode wijn

Van het noorden tot het zuiden, in heel Italië wordt rode wijn gemaakt. Ieder wijngebied geeft een eigen karakter aan de wijnen, te danken aan de druivensoorten. Klimaat en bodemtypes. Zo heb je de bergachtige wijnstreken gelegen in de Piëmonte, Venetië en de Appenijnen. De uitgestrekte wijnvelden van Toscane met grondbodems zoals turf, kalk, mergel en klei. Ook daar waar je de prachtige Italiaanse rode wijnen Chianti Classico, Montpuciano en Brunello di Montalcino kunt vinden. Andere bekende rode wijngebieden in Italië zijn Umbrië, Sicilië, de Abruzzen en Zuid- Tirol. Al is het laatste gebied nog niet bij alle wijnliefhebbers bekend als een streek waar rode wijn wordt gemaakt.

Kwaliteit Italiaanse rode wijn

In Italië zijn kwalificaties in het leven geroepen om de kwaliteit te waarborgen en de wijn zelf te beschermen. Zo kent men in Italië een ‘Indicazione Geografica Tipica’ (IGT). Dit betekent dat de wijn voor minstens 85% afkomstig moet zijn uit het geografische gebied dat op het etiket vermeld staat. De op één na hoogste kwalificatie voor de rode wijnen in Italië is de ‘Denomanizione di Orgine Controllata’ (DOC). Deze wijnen hebben een gecontroleerde herkomstaanduiding en zijn aan strenge regels verbonden betreffende productiegebied, druivenrassen en vinificatietechnieken. De ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’(DOCG) is alleen voor de allerbeste Italiaanse rode wijnen bestemd. Dit zijn kwaliteitswijnen met een gecontroleerde en gegarandeerde herkomstaanduiding. De term ‘Garantita’ garandeert de superieure kwaliteit van deze wijnen.

Online Italiaanse rode wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment Italiaanse rode wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijnen netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online Italiaanse rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!