Verdejo

Op zoek naar een lekkere wijn van de Verdejo? Op deze pagina vind je ons assortiment Verdejo wijn. Elke Verdejo wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Verdejo

10 Items

Aflopend sorteren

10 Items

Aflopend sorteren

Online Verdejo wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Verdejo wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Verdejo uit Rueda? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Verdejo wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Verdejo

Kenmerken van Verdejo

De Verdejo is één van de belangrijkste witte druiven in Spanje. Met de Verdejo worden wijnen gemaakt die zeer aromatisch en zacht zijn. Het is dan ook de belangrijkste druif van het wijngebied Rueda, dat in het midden van Spanje ligt. Volle Verdejo wijnen zijn kruidig, hebben notige tonen en een gebalanceerde mate van zuren. Deze wijnen kunnen een aantal jaren bewaard worden.

Verdejo wijnen en Rueda

We kunnen wel stellen dat de Verdejo bij Rueda hoort. Daar is de druif erg succesvol. Hij groeit dan ook bijna niet op andere plekken in Europa. Het succes heeft de druif te danken aan het droge continentale klimaat met verschillende temperaturen. Minder goede grond zorgt ervoor dat de druif goed tot zijn recht komt. De druif komt nergens anders op de wereld zo grootschalig voor als in Rueda.

Aroma's van Verdejo wijnen

De Verdejo geurt naar aroma’s van grapefruit, citrus, bloesem, mineralen en kruiden. De wijnen bevatten een klein bittertje, maar deze is goed in balans. De smaak van Verdejo wijn doet denken aan peren. Na enige jaren op fles, proef je honingachtige tonen met een indruk met noten.

Online Verdejo wijn kopen

Bestel uw Verdejo wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!