Mousserende wijn

Op zoek naar lekkere mousserende wijn? Op deze pagina vindt u ons assortiment mousserende wijnen. Elke mousserende wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Al vanaf €50,- is verzending van uw bestelling gratis. Bekijk snel ons assortiment mousserende wijnen! Mousserende wijn

Wat is mousserende wijn?

Mousserende wijn is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Door de aanwezigheid van dit koolzuur ontstaan er bubbels in de wijn. Er bestaan veel verschillende soorten mousserende wijnen met verschillende kleuren, typen en smaken. Het grootste deel van de mousserende wijnen is wit, maar daarnaast wordt er ook mousserende rosé of mousserende rode wijn gemaakt. Daarnaast kan de smaak variëren van droog tot halfzoet, tot zoet. Er is ontzettend veel verschil in kwaliteit van mousserende wijnen.

Verschillende benamingen voor mousserende wijn

Hoewel mousserende wijn op veel plaatsen in de wereld gemaakt wordt denken de meeste mensen bij mousserende wijnen direct aan Champagne. Regelmatig wordt gedacht dat mousserende wijn altijd Champagne is. Alleen de mousserende wijnen uit de Champagnestreek mogen echter Champagne genoemd worden. De algemene naam voor een mousserende wijn is "mousseux", maar in verschillende landen/regio's gebruikt men andere namen:
 • - Frankrijk, m.u.v. Champagne: Crémant
 • - Duitsland en Oostentijk: Sekt
 • - Spanje: Cava
 • - Italië: Spumante, Prosecco 
 • - Engeland: Sparkling wine
 • - Zuid-Afrika: Vonkelwijn

Vinificatiemethodes voor mousserende wijn

Een deel van de Mousserende wijnen worden op dezelfde wijze gemaakt als in de Champagne. Deze vinificatiemethode werd voorheen méthode champenoise genoemd. Tegenwoordig spreekt men echter van méthode traditionelle. Naast de méthode traditionelle zijn er nog andere manieren om mousserende wijn te maken. Hieronder staan de drie belangrijkste methoden om bubbels in de wijn te krijgen:
 • - Méthode traditionelle: de klassieke methode om mousserende wijn te maken. Na de bereiding van een klassieke basis wijn vindt er een tweede gisting op de fles plaats. Hierdoor blijft het koolzuur in de fles behouden waardoor er bubbels ontstaan. De kwaliteit van de mousserende wijn die op deze wijze gemaakt wordt is het hoogst en de bubbels blijven het langste aanwezig in het glas.
 • Méthode cuve close (of Méthode Charmat): net zoals bij de Méthode traditionelle bestaat het eerste gedeelte uit de bereiding van een klassieke basiswijn. De tweede gisting vindt echter plaats in afgesloten metalen tanks die bestand zijn tegen hoge druk. Daarna wordt de wijn op fles gebracht. In plaats van jaren, zoals bij de Méthode traditionelle, duurt het totale proces enkele maanden en is het minder arbeidsintensief. Het is daarom een minder kostbare methode om mousserende wijn te maken dan de Méthode traditionelle maar de kwaliteit is ook minder. De bubbels zullen minder uitgesproken aanwezig zijn.
 • Méthode ancestrale: bij deze methode bottelt men een most die zijn gisting niet volledig heeft voltooid. Als de temperatuur in het voorjaar omhoog gat, zorgen de overgebleven suikers en gistcellen ervoor dat er een tweede alcoholische gisting begint. Door deze gisting ontstaan er koolzuurgas, en dus bubbels, in de fles. Als deze mousserende wijnen verkocht worden hebben ze de "lie" (gistbezinksel) nog in de fles.

Online mousserende wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment mousserende wijnen is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze mousserende wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen uw bestelling netjes bij u thuis en al vanaf €50,- is verzending gratis. Online rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast mousserende wijn kunt u bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijnwitte wijn, rosé wijn, dessertwijnport, proefpakketten, relatiegeschenken, cadeaus en wijncursus online. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 69

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 69

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5