Spaanse rode wijn

Op zoek naar een lekkere Spaanse rode wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Spaanse rode wijnen. Elke Spaanse rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Spaanse rode wijn

Items 1-16 van 29

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 29

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Spaanse rode wijn kopen bij Abels Wijnen. Je kan Spaanse rode wijn zowel per fles als per doos bestellen. Jouw bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-.

Ben je op zoek naar een specifieke Spaanse rode wijn, bijvoorbeeld een Spaanse rode wijn van de Tempranillo? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Spaanse rode wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Spaanse rode wijn

Spaanse rode wijn

Van veel wijnliefhebbers gaat het hart sneller kloppen als we het over Spaanse rode wijn hebben. Spanje is het op twee na grootste wijn producerende land ter wereld. Het heeft wereldwijd bekendheid als het om haar rode wijnen gaat. Dit vanwege de goede kwaliteit en de zeer verschillende smaken. De verschillende wijngaarden in Spanje zie je dan ook door het hele land.

Druiven Spaanse rode wijn

Spanje kent veel verschillende druivensoorten. Dit zouden naar schatting ongeveer 600 verschillende aangeplante druivenrassen zijn. De meeste van deze druivensoorten zijn bekend als inheemse druivensoorten. De bekendste inheemse druiven uit Spanje zijn de Tempranillo, Garnacha en de Monastrell druiven. Hierbij wordt de Monastrell druif vaak gemengd met bijvoorbeeld de Syrah. De Tempranillo is misschien wel de bekendste Spaanse rode wijndruif. Deze is vaak de basis van veel Spaanse Rioja’s. De Tempranillo rijpt vrij snel. Hieraan heeft hij zijn naam ook te danken. Tempranillo is namelijk afgeleid van het woord ‘Temprano’ wat vroeg betekent.

Gebieden Spaanse rode wijn

Spanje kent veel wijngebieden waar rode wijn gemaakt wordt. Van het Noorden tot aan het Zuiden en van het Westen tot aan het Oosten van het land, overal vind je wijngaarden. Elk gebied kent zijn eigen klimaat en in combinatie met de grondbodem levert dit voor elk gebied wijnen met een eigen karakter op. Bekende rode wijngebieden zijn Priorato, Rioja, Navarra, Alicante, Ribeira Sacra en Monstant.

Kwaliteit Spaanse rode wijn

In Spanje staat de “Vino de la Tierra” bekends als de streekwijn. Deze wijnen komen uit een bepaalde Spaanse rode wijnstreek. Dit houdt in dat de producenten op het etiket de streek mogen benoemen. Na de “Vino de la Tierra” komt de kwaliteitsaanduiding “Denominicatión de Origen (DO). Dit is een kwalitatief betere wijn en heeft dan ook een herkomstaanduiding. Van de DO-gebieden kent Spanje er meer dan 60. De hoogste kwaliteit wat betreft Spaanse wijnen is de Denominicatión de Origen Calificada (DOC). Spanje kent slechts twee DOC-gebieden: La Rioja en Priorato. Om een DOC-predicaat te krijgen, moet een gebied minimaal tien jaar een DO aanduiding hebben.

Online Spaanse rode wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment Spaanse rode wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijnen netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online Spaanse rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!