Coto de Imaz Reserva Rioja Coto de Imaz Reserva Rioja

Coto de Imaz Reserva Rioja

Coto de Imaz Reserva Rioja is een Spaanse rode wijn. Wij staan er niet van te kijken dat hij een gouden medaille heeft gewonnen op de Berliner Wein Trophy.

Deze Reserva Rioja heeft een aanlokkelijke robijnrode kleur met een oranje gloed. Dit gloedje is typisch voor een reserva wijn. Hij heeft rijke en herkenbare geuren van rijp fruit. Ook herken je iets van cacao. Als je een slok neemt, valt op hoe krachtig, maar tegelijkertijd ook zijdezacht deze rode wijn is.

Deze wijn rijpt minimaal 18 maanden in Amerikaanse eikenhouten vaten. Uiteindelijk rijpt de wijn ook nog eens drie en half jaar op de fles. En dat proef je terug in deze heerlijke wijn. Hij is vlezig in de mond en heeft een mooie structuur. Hij heeft fluweelzachte rijpe tannines en een perfecte zuurgraad. 

Coto de Imaz Reserva Rioja is een echte stoere Spaanse krachtpatser. Een wijn die je gedronken moet hebben!

 

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 14,75
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 16,99
6 flessen € 14,75
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De Tempranillo druiven van deze Coto de Imaz Reserva Rioja komen uit de wijngaarden die zich in Rioja Alta bevinden. Hier bestaat de bodem vooral uit klei en kalksteen. In de wijngaarden vind je hoge temperaturen, maar weinig zon. Dit allemaal zorgt voor een goede zuurgraad in de druiven.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: