Wijn uit Bourgogne

Op zoek naar een lekkere wijn uit Bourgogne? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Bourgogne. Elke wijn uit Bourgogne uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Wijn uit Bourgogne

Items 1-16 van 25

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 25

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online wijn uit Bourgogne kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Bourgogne zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Bourgogne!

Informatie over wijn uit Bourgogne

Wijnstreek Bourgogne

De Bourgogne, een gebied met een rijke geschiedenis. Honderden jaren is dit een gebied geweest van rijke hertogen en mensen met macht. Ook de wijnen waren ‘machtig’: al in de zesde eeuw stonden wijnen bekend om hun goede kwaliteit. Ook nu staat de Bourgogne bekend om goede wijnen van onder andere de Pinot Noir en Chardonnay.

Ligging en klimaat van Bourgogne

De Bourgogne ligt in het oosten van Frankrijk en loopt van Dijon tot Lyon. Het gebied is ongeveer 160 kilometer lang en circa 30.000 hectare groot. Om de Bourgogne lopen drie grote rivieren: de Saône, Seine en Loire. Het gebied heeft een continentaal klimaat: koude winters en hete zomers. Het weer is kan onvoorspelbaar wat betreft neerslag en temperatuur. Door deze verschillen varieert de kwaliteit van de wijn per jaar.

Druiven voor wijn uit Bourgogne

Wijnen uit de Bourgogne worden voornamelijk van de Pinot Noir en Chardonnay gemaakt. Naast deze druiven staan ook de Gamay, César en Tressot aangeplant in deze regio. Wijnen afkomstig uit de Chablis, een district in het noorden van de Bourgogne, zij vaak groenig en zeer fris van smaak. Het koele klimaat speelt daar een rol in. Wijnen uit Côte Chalonnaise, in het zuiden van de Bourgogne, zijn vaak voller van smaak en kunnen jong gedronken worden. Wijnen uit Mâconnais, ten zuiden van Chalonnaise, zijn vaak vol en rijp. Echter zijn deze door het warme klimaat soms niet elegant genoeg.

Online wijn uit Bourgogne kopen

Koop uw wijn uit Bourgogne online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Bourgogne bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!