Ferreira

Op zoek naar een lekkere wijn van Ferreira? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen van Ferreira. Elke wijn van Ferreira uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Ferreira

Items 1-16 van 21

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 21

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online port van Ferreira kopen bij Abels Wijnen. U kunt port van Ferreira zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment portwijnen van Ferreira!

Informatie over Ferreira

De port van Ferreira behoort tot de top van Portugese porthuizen. Ferreira staat al jaren op de eerste plaats in Portugal en dat is niet voor niets. Ferreira staat voor kwaliteit en eeuwenoude traditie. In de Douro vallei, in het achterland van Porto, liggen de wijnboerderijen van Ferreira. De geschiedenis van Ferreira gaat meer dan 250 jaar terug. Het is één van de oudste porthuizen met eigen wijngaarden met een oppervlakte van meer dan 150 hectare. José Ferreira was één van de eerste oprichters in de Douro vallei. In 1751 is hij op kleine schaal begonnen. Zijn vrouw Dona Antonia Adelaide Ferreira was een echte zakenvrouw. Zij zorgde voor de export en tilde het merk naar een hoger niveau. Toen ze op haar 33ste weduwe werd, gaf dit haar kracht om het porthuis verder op te bouwen.

Dona was erg geliefd bij en begaan met het volk. Vooral met de minderbedeelden en richtte daarom liefdadigheidsinstellingen op die tot op heden nog steeds functioneren. Om haar in gedachte te houden, brengt Ferreira nog steeds ‘Dona Antonia’ op de markt. Een goede selectie van portwijnen uit de Quina do Seixo. Langs de Douro rivier liggen de wijngoeden van Ferreira. Ze liggen verspreid over de vier belangrijkste wijnregio’s. De meest oude en prestigieuze wijnbezitting is ‘Quinta de Porto’. De bodems van dit gebied zijn kiezelrijk. Ze hebben een perfecte zuidelijke ligging, waar de edelste druivensoorten garant staan voor topproducten. Door de grootte van het bedrijf is zij niet afhankelijk van andere partijen en heeft ze de productie en kwaliteit geheel in eigen hand. Ferreira heeft de balans gevonden tussen traditie en moderne vinificatie. Ongeveer 65% van de totale productie van Ferreira port komt van toplocaties die maar liefst uit 25% van de totale productie in Portugal bestaat. Na acht generaties en als één van de eerste portmakers heeft Ferreira nog steeds kracht kwaliteit om port te maken van top kwaliteit. Deze ports concurreren nog steeds nationaal en internationaal en vallen regelmatig in de prijzen.

Online port van Ferreira kopen

Koop uw portwijnen van Ferreira online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!