Ferreira Late Bottled Vintage Port 2019

Port | Portugese wijn | Douro | 2019

Ferreira Late Bottled Vintage (of L.B.V.) heeft een zeer hoge kwaliteit. Late Bottles Vintage Ports zijn kwaliteitsports van één oogstjaar. Deze worden gemiddeld tussen het vierde en zesde jaar na de oogst gebotteld. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat hij nu al mooi op dronk is, maar ook gemakkelijk nog enkele jaren kan rijpen.

Deze Late Bottled Vintage Port van Ferreira heeft intense aroma's van rijp fruit (zwarte bessen, pruimen) en chocola. Hij heeft een heerlijke volle smaak. De balans tussen zoet en de ronde tannines is perfect. De lange afdronk maakt het helemaal af!

Deze Ferreira LBV is verpakt in een chique koker waardoor hij ook zeer geschikt is als cadeau!

Port Port
Vanaf € 17,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 21,99
3 flessen € 17,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Wist je dat een Late Bottled Vintage port (oftewel een L.B.V.) goedgekeurd moet worden door het Instituto de Vinho do Porto. Dit gebeurt vier jaar na oogst tussen 1 maart en 30 september van datzelfde jaar. Het bottelen moet ook weer gebeuren tussen 1 juli in het vierde jaar na oogst en 31 december in het zesde jaar na oogst. Door de strenge regels en eisen van Instituto de Vinho do Porto ben je verzekerd van een goed glas port. Proef deze Ferreira Late Bottled Vintage Port maar eens en ervaar het zelf!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: