Franse rode wijn

Op zoek naar een lekkere Franse rode wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Franse rode wijnen. Elke Franse rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Franse rode wijn

Items 1-16 van 88

Pagina
1 / 6
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 88

Pagina
1 / 6
Aflopend sorteren

Op zoek naar een lekkere Franse rode wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Franse rode wijnen. Elke Franse rode wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!?

Informatie over Franse rode wijn

Franse rode wijn

Franse rode wijnen zijn van velen favoriet. De Fransen zijn dan ook erg ervaren in het maken van rode wijnen. Van het noorden tot aan het zuiden en van het westen tot aan het oosten van het land, er wordt overal Franse rode wijn gemaakt en dit geeft vele verschillende rode wijnen met ieder hun eigen karakter. Er is enorm veel keuze als we het hebben over rode wijn uit Frankrijk. Van zachte Pinot Noir wijnen tot stevige Bordeaux wijnen: er is voor ieder wat wils.

Druivensoorten voor Franse rode wijn

Frankrijk kent ongeveer 890.000 hectare aan wijngaarden met veel verschillende druivensoorten. Naast de bekende Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Pinot Noir, zitten hier ongeveer 100 inheemse druivensoorten tussen.

Franse rode wijnen in verschillende klimaten

In Frankrijk vind je een drietal klimaatzones:
- gematigde zeeklimaat: deze kom je bijvoorbeeld tegenkomt in de Loire
- Middellandse Zeeklimaat: deze kom je tegen in de Provence
- Hooggebergte klimaat: deze vind je in de Elzas
Elk klimaatzone zorgt, samen met verschillende bodemtypes en geografie van de streek, voor een eigen smaak aan de verschillen de Franse rode wijnen.

Franse rode wijngebieden en kwaliteit

Er zijn veel verschillende wijngebieden in Frankrijk. Vooral ook wijngebieden waar rode wijn gemaakt wordt. Bekende rode wijngebieden zijn Bordeaux, Bourgogne, Côtes du Rhône, Languedoc Roussilon, en Loire. Een minder bekend gebied, maar zeker geen slechter gebied voor Franse Rode wijnen, is de Elzas. Elke wijnstreek heeft zo zijn eigen eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan champagnes en Bordeauxwijnen. Om de kwaliteit van de wijnen te beschermen, bestaan er verschillende kwalificaties. Denk bijvoorbeeld aan A.O.C.: Appelation d’origine Contrôllée. Hierbij worden eisen gesteld aan de toegestane druivensoorten, het minimale alcoholpercentage, de maximale wijnproductie (per hectare) en de toegepaste technieken om kwaliteit te waarborgen.

Online Franse rode wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment Franse rode wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de wijnen netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online Franse rode wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!