Carignan

Op zoek naar een lekkere wijn van de Carignan? Op deze pagina vind je ons assortiment Carignan wijn. Elke Carignan wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Carignan

Items 1-12 van 15

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 15

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Carignan wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Carignan wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Carignan uit Corbières? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Carignan wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Carignan

Kenmerken van Carignan

Het rode druivenras Carignan doet het goed doet in een warm klimaat en rijpt laat. De druif is afkomstig uit Aragon in Noord Spanje. In Spanje komt Carignan nog steeds voor in de Rioja, maar ook in Catalunya. Dit druivenras geeft dan ook verreweg de beste resultaten in Spanje, met name als hij groeit op druivenstokken van meer dan 50 jaar oud en het rendement van de stokken beperkt gehouden wordt. Carignan zien we daarnaast veel in het Zuiden van Frankrijk, maar hoewel hij vroeger een van de meest aangeplante rode druiven was verliest hij daar toch langzaamaan terrein.

De smaak van Carignan wijn

De Carignan druif heeft een dikke schil en geeft vaak krachtige rode wijnen met veel kleur, veel tannine, veel concentraat en veel alcohol. Omdat deze druif van zichzelf weinig aroma's heeft wordt hij vooral gebruikt in assemblages met andere zuidelijke druivenrassen zoals Cinsault, Grenache, Mourvèdre en Syrah. Wijnen van de Carignan druif zijn goed te combineren met casseroles en stoofschotels met rund.
Online Carignan wijn kopen
Bestel uw Carignan wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!