Chardonnay

Op zoek naar een lekkere wijn van de Chardonnay? Op deze pagina vind je ons assortiment Chardonnay wijn. Elke Chardonnay wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Chardonnay

Items 1-16 van 82

Pagina
1 / 6
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 82

Pagina
1 / 6
Aflopend sorteren

Online Chardonnay wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Chardonnay wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Chardonnay uit de Bourgogne? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Chardonnay wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Chardonnay

Kenmerken van Chardonnay

Chardonnay is vrijwel de populairste druivensoort ter wereld. Chardonnay op zijn best is moeilijk te verslaan. De Chardonnay druif is gemakkelijk te telen, heeft zeer goede zuurniveaus en veel alcohol. Daarnaast is Chardonnay goed houdbaar en laat deze zich prima combineren met andere druivenrassen. Slechte Chardonnay is er nauwelijks, want het valt niet mee om van deze druif een slechte wijn te maken. Het thuisland van Chardonnay is de Bourgognestreek in Frankrijk, maar de druif doet het ook erg goed in het buitenland. Chardonnay is zeer geschikt om te laten rijpen in eikenhouten vaten. De eikenhouten vaten brengen de beste eigenschappen van Chardonnay naar boven. Chardonnay is de basis voor:
- Champagne
- Chablis
- Beroemde witte Bourgognes

De smaak van Chardonnay

Van de Chardonnay druif worden doorgaans volle witte wijnen met een stevig herkenbaar bouquet gemaakt. Door een houtopvoeding krijgt Chardonnay wijn vanilletonen in haar smaak. Chardonnay wijnen kunnen onderling echter heel erg verschillen van smaak. Dit is afhankelijk van o.a. klimaat, bodem en productietechnieken.

Serveertips voor Chardonnay

- Chablis waar de Chardonnay aan de basis staat, is heerlijk bij schaaldieren.
- Witte Bourgogne waar Chardonnay ook aan de basis staat is heerlijk bij kipschotels, eenvoudig gegrilde vis.
- Chardonnay uit de nieuwe wereld is zeer geschikt voor romige visgerechten en zelfs voor gebraden eend.

Online Chardonnay wijn kopen

Bestel uw Chardonnay wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!