Pinot Grigio

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Grigio? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Grigio wijn. Elke Pinot Grigio wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Pinot Grigio

16 Items

Aflopend sorteren

16 Items

Aflopend sorteren

Online Pinot Grigio wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Chardonnay wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Grigio uit Veneto? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Grigio wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Pinot Grigio

Kenmerken van Pinot Grigio

Pinot Grigio, ook wel Pinot Gris, Malvoisie, Grauerburgunder, Ruländer en Szürkebarát. Een van oorsprong Franse druif. Echter zetten de Italianen de witte wijn op de kaart. Een Pino Grigio is een wat droge, frisse, lichtzoete witte wijn met een medium tot hoge zuurgraad.

De smaak van Pinot Grigio wijnen

De Pinot Grigio heeft compacte trossen. Deze maken de druif kwetsbaar voor rotting. Dit kan gevolg hebben voor de kwaliteit van de wijn. De druif is geschikt voor late oogst, waardoor hij een hoge concentratie aan suikers heeft. Dit maakt de Pinot Grigio geschikt voor zoete dessertwijnen. Ook al wordt de druif niet laat geoogst, nog geeft de Pinot Grigio een lichte zoete smaak aan de wijn.

Pinot Grigio wereldwijd

De Pinot Grigio heeft verschillende benamingen, maar het gaat hier om precies dezelfde druivensoorten. Het verschil in benaming is afhankelijk van het gebied waar de druif wordt verbouwd. De druiven hebben per gebied smaakverschillen. Dit heeft te maken met het grondgebied, waarop de druif wordt verbouwd. De Franse Pinot Gris is stevig en fruitig, terwijl de Italiaanse Pinot Grigio licht zoet en kruidig is. Naast de Franse en Italiaanse variant, is de druif ook terug te vinden in onder andere de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Online Pinot Grigio wijn kopen

Bestel uw Pinot Grigio wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!