Pinot Grigio

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Grigio? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Grigio wijn. Elke Pinot Grigio wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Pinot Grigio

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 18

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Informatie over Pinot Grigio wijn

Ben je op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Grigio uit Veneto? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Grigio wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Pinot Grigio wijn

Pinot Grigio, ook wel Pinot Gris, Malvoisie, Grauerburgunder, Ruländer en Szürkebarát, is een erg populaire druif. Veel mensen zijn fan van de wijnen van Pinot Grigio. Pinot Grigio behoort tot de witte druivenrassen. Echter heeft deze witte druif geen blanke schil. Als je de naam ‘Pinot Grigio’ vertaalt, snap je al meteen hoe het zit: de tint van de schil van de druif is grijs.

Van de Pinot Grigio worden voornamelijk witte wijnen gemaakt, maar er zijn ook veel lekkere rosé wijnen en dessertwijnen die van de Pinot Grigio worden gemaakt.

De Pinot Grigio druif komt voornamelijk voor in het noorden van Italië. Denk aan Veneto en Friuli. Naast Italië doet de Pinot Grigio het ook erg goed in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Ook in Frankrijk komt de witte druif voor. Hier wordt hij Pinot Gris genoemd. Het is eigenlijk dezelfde druif, maar dan afkomstig uit Frankrijk.

Wat is het verschil tussen Pinot Grigio en Pinot Gris?

Ook al zijn de Pinot Grigio en Pinot Gris dezelfde druif, toch zijn er wel wat verschillen. De Pinot Gris is wat krachtiger. De Pinot Gris uit de Elzas is wat voller en zoeter van smaak. Soms zijn ze wat rokerig. De Pinot Grigio is wat zachter. De Italiaanse Pinot Grigio is licht, kruidig en fruitig qua smaak.

In de Elzas in Frankrijk is de Pinot Gris één van de edele druiven.

Verschillende Pinot Grigio wijnen

Er worden vooral witte wijnen gemaakt van de Pinot Grigio. Deze zijn vaak licht van kleur en hebben een frisse smaak. Ook kom je mousserende en rosé wijnen tegen van de Pinot Grigio.

Omdat de Pinot Grigio op veel verschillende plekken op de wereld voorkomt, hebben de wijnen ook weer een ander karakter. Er is niet echt een typische smaak voor Pinot grigio wijnen. Over het algemeen lopen Pinot Grigio wijnen van droog tot aan zoet.

Pinot Grigio wijn uit italië

De Italiaanse Pinot Grigio is zacht, licht, kruidig en fruitig qua smaak. Je proeft hier vaak tonen van citrus in. Deze wijnen hebben vaak een hoge zuurgraad.

Droge Pinot Grigio wijnen komen vaak uit het noorden van Italië. Je proeft hier vaak een minerale toon in. Droge en frisse Pinot Grigio wijnen worden vaak gefermenteerd in roestvrijstalen vaten.

Pinot Grigio wijn uit Frankrijk, Elzas

De Pinot Gris uit de Elzas is wat voller en zoeter van smaak. Soms zijn ze wat rokerig en proef je iets van bloemen. Soms herken je ook iets van honing. De Pinot Gris wijnen worden vaak wat later geoogst. Hierdoor behouden ze hun zuurgraad en ontwikkelen ze mooie smaken.

Pinot Grigio wijn uit Duitsland

De wijnen van Pinot Grigio uit Duitsland zijn vaak medium-bodied. Ze zijn gebalanceerd en hebben een klein zoetje in de smaak.

Pinot Grigio wijn uit de Verenigde Staten

De Amerikaanse Pinot Grigio wijnen zijn vaak wat uitgesproken. Ze zijn duidelijk fruitig en hebben een lager zuurtegraad dan Pinot Grigio/Pinot Gris wijnen uit Europa.

Pinot Grigio wijn uit Nieuw-Zeeland

De Pinot Grigio uit Nieuw-Zeeland is vaak bloemig. Hij is lekker fris, maar zeker niet heel droog.

Smaken van Pinot Grigio wijn

Een Pinot Grigio die uit Frankrijk komt, is vaak wat steviger en fruitiger. Een Italiaanse Pinot Grigio is daarentegen lichtzoet en kruidig. Vaak herken je ook bloemige tonen in Pinot Grigio wijnen.

Droge en fruitige Pinot Grigio wijn

Een Pinot grigio is vaak droog, maar ook erg fruitig. Aroma’s die je proeft zijn vaak tonen van perzik en citroen. Droge en fruitige Pinot Grigio wijnen komen vaak uit landen met een warm klimaat.

Fruitige en zoete Pinot Gris wijn

Wijnen van de Pinot Gris uit de Elzas zijn vaak van hoge kwaliteit. Deze wijnen hebben vaak een klein zoetje in de smaak. Je proeft aroma’s van honing, rijpe appel en gember.

Geschiedenis van Pinot Grigio

De mensen die denken dat de Pinot Grigio oorspronkelijk uit Italië komt, hebben het mis. De druif komt oorspronkelijk uit Frankrijk.

De Pinot Grigio had vroeger al veel harten veroverd. In de veertiende eeuw was zelfs keizer Charles IV verkocht en zag de Pinot Grigio als zijn favoriete wijn. Uiteindelijk kwam de Pinot Gris in het noorden van Italië terecht: de Pinot werd geboren. Uiteindelijk zijn het wel de Italianen geweest die de druif op de kaart hebben gezet.

Pinot Grigio in rosé wijn

Pinot Grigio is niet alleen perfect voor witte wijnen, ook voor rosé wijnen is het de ideale druif. Als het sap van de Pinot Grigio kort in contact wordt gebracht met de schillen van de druiven, ontstaat er een rosé wijn met een lichtroze kleur: blush rosé. Verder vind je ook veel rosé wijnen met een donkerdere kleur.

Pinot Grigio rosé wijnen worden vaak erg toegankelijk. Ze hebben een lichte body en een verfrissend karakter.

Pinot Grigio in mousserende wijn

Ook levert de Pinot Grigio prachtige mousserende wijnen op. Over het algemeen zijn mousserende wijnen van Pinot Grigio fris en levendig. Ze hebben veel fruitige tonen en frisse zuren.

Waarom rijpt een Pinot Grigio wijn niet op hout?

Over het algemeen rijpen Pinot Grigio wijnen niet op hout. De meeste Pinot Grigio wijnen worden gemaakt en gewaardeerd vanwege hun frisse, fruitige karakter. Als een Pinot Grigio wijn houtrijping zou krijgen, zouden deze eigenschappen verloren gaan.

De meeste wijnmakers kiezen voor rijping in roestvrijstalen tanks. Op die manier wordt het frisse karakter behouden en worden de fruitige aroma’s benadrukt.

Wat eet je bij Pinot Grigio?

Een Pinot Gris is perfect om zo te drinken in het zonnetje of op het terras. Echter combineert een Pinot Grigio wijn ook perfect met verschillende gerechten.

Over het algemeen past een Pinot Grigio goed bij lichte gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade met bijvoorbeeld fruit en geitenkaas. Ook bij rucola is een Pinot Grigio lekker. De fruitige tonen van de wijn gaan goed bij de pittigere smaken van geitenkaas en rucola. Daarnaast brengt de frisheid van de witte wijn de bitterheid van rucola mooi in balans.

Pinot Grigio gaat ook erg goed met witte vleesgerechten, zoals kip en kalkoen. Zowel de gerechten als de wijn worden in deze combinatie nog smaakvoller.

Wijn van de Pinot Gris is lekker bij Aziatische gerechten. Doordat deze wijnen wat voller zijn, gaan ze goed met de kruiden. Ook is Pinot Gris erg lekker bij gerechten met kokos.

Lekkere Pinot Grigio wijnen bij Abels Wijnen?

Wij hebben heerlijke Pinot Grigio wijnen in ons assortiment. Wat dacht je van witte wijnen van Pinot Grigio, maar ook mousserende wijnen of rosé wijnen?

We hebben een uitgebreid assortiment Pinot Grigio wijnen. Lekkere frisse Pinot Grigio wijnen, maar ook fruitige blush rosé wijnen of volfrisse bubbels.

Over het algemeen is een Pinot Grigio vrij makkelijk. Veel mensen drinken Pinot Gris wijnen graag. Dat komt, omdat deze wijnen licht zijn. Vooral op zonnige dagen zijn ze favoriet. Pinot Grigio wijnen zijn dan vaak ook perfecte zomerwijnen. Bij Abels Wijnen laten we je graag het verschil proeven tussen verschillende Pinot Grigio druiven.

We hebben daarom ook een scala aan Pinot Grigio uit verschillende landen. Wat dacht je van:

- Pinot Grigio wijn uit Australië: lekkere Australische wijn van de Pinot Grigio
- Pinot Grigio wijn uit Italië: lekkere Italiaanse wijn van de Pinot Grigio
- Pinot Grigio wijn uit Roemenië: lekkere Roemeense wijn van de Pinot Grigio
- Pinot Gris wijn uit Frankrijk: lekkere Franse wijn van de Pinot Gris
- Pinot Gris wijn uit Duitsland: lekkere Duitse wijn van de Pinot Gris

Pinot grigio wijn aanbieding

Bij AbelsWijnen hebben we altijd aantrekkelijke wijn aanbiedingen lopen. Het komt regelmatig voor dat ook wijn van Pinot Grigio in de aanbieding is. Op onze aanbiedingenpagina vind je onze actuele aanbiedingen. Wij bieden onze Pinot Grigio wijnen al aan voor scherpe prijzen, maar als ze in de aanbieding zijn koop je onze Pinot Grigio wijnen voor een bodemprijs!

Online Pinot Grigio wijn kopen

Bestel uw Pinot Grigio wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!