Abels Wijnblog

 • Welke wijn drink je bij oesters?

  Welke wijn bij oesters?Je bent een echte oesterliefhebber of je bent het niet. Je moet houden van de structuur en naar zee proevende smaak. Het is heerlijk om een mousserende wijn te drinken bij oesters. Welke wijnen gaan nog meer goed met oesters?
  Lees verder

 • Gepocheerde oesters

  Gepocheerde oestersOp 20 september wordt officieel het oesterseizoen geopend. Deze loopt tot ongeveer eind april. Oesters zijn een gevalletje: je houdt ervan of niet. Ook kun je er alle kanten op. Vind je ze rauw net wat te slijmerig, pocheer ze dan!
  Lees verder

 • Vijf feiten over wijn

  Feiten over wijnAchter een glas wijn zit zoveel meer. Hieronder hebben we vijf feitjes die iedereen zou moeten weten over wijn! Lees verder

 • Bodegas Rueda Perez: het wijnhuis achter José Galo

  Bodegas Rueda PérezIn Pozaldez, Valladolid, midden in wijnstreek Rueda vinden we het familiebedrijf Bodegas Rueda Pérez. Dit wijnhuis is in het bezit van wijngaarden die uitstekende en frisse wijnen opleveren. Bodegas Rueda Pérez werkt met de nieuwste technieken wat resulteert in high-end wijnen.
  Lees verder

 • Spaanse chorizo-visschotel

  Spaanse chorizo-visschotelAls ik aan chorizo en vis denk, denk ik aan Spanje. Als ik aan Spanje denk, denk ik aan Rueda wijnen. Als je deze elementen samenvoegt, ontstaat er iets geweldig moois!
  Lees verder

 • Wat je nog niet wist over Rueda wijnen

  RuedaOok deze week staan we in het teken van Rueda wijnen. Maar, wat zijn Rueda wijnen precies, hoe worden ze gekenmerkt en wat zit er allemaal achter? U leest het hieronder!
  Lees verder

 • De parel uit wijnstreek Rueda...

  Jose Galo Rueda VerdejoRueda wijnen zijn hot! Logisch, want de wijnen uit Rueda, Spanje, zijn heerlijk fris en strak en hebben een opvallende bite. Dit komt mede door de verdejo. Dit is de belangrijkste druif in wijngebied Rueda. Omdat dit wijngebied nog niet bij iedereen bekend is, staat Abels Wijnen twee weken lang in het teken van Rueda wijnen. Onze parel uit wijnstreek Rueda is de José Galo Rueda Verdejo. Deze witte wijn is bekroond met een Zarcillo 2015 gold Award. Een zeer bijzondere wijn, waarover u hieronder alles leest!
  Lees verder

 • Drie recepten met de smaakmakende José Galo Rueda Verdejo

  Wijnstreek RuedaJosé Galo Rueda Verdejo is een witte wijn met een fruitige neus van grapefruit en anijs. De smaak bevat een klein bittertje. Een perfecte wijn om zo van te genieten, maar ook erg lekker met rijst, pasta, zeevruchten en vis. Hieronder drie recepten die perfect matchen met de José Galo Rueda Verdejo die ook nog eens binnen een half uur op tafel staan!
  Lees verder

 • In the spotlights: wijnstreek Rueda

  Wijnstreek RuedaRueda ligt ten westen van Madrid, richting de Portugese grens. Rueda produceert bijna alleen maar witte wijnen. Vroeger was dit wel anders; toen werd hier sherry gemaakt. Door de druivenluis kwam dit in 1909 ten einde. Alle wijnstokken waren aangetast en de productie werd stilgelegd. Langzamerhand werd alles weer opgepakt en de Palomino werd aangeplant. De productie van sherry werd geprobeerd op te pakken, maar dit mislukte. Er werd geadviseerd de Verdejo aan te planten en met succes! Tot op heden behoren deze wijnen tot één van de beste witte wijnen van de wereld.
  Lees verder

 • Wijntermen T tot en met Z

  WijntermenEchte wijnkenners gooien vaak met termen, zoals aroma, barrique, AOC, etc.. Dit zijn standaard wijntermen die de meeste wijnkenners gebruiken. Wil jij een echte wijnkenner worden, begin dat vast met de wijntermen. Hieronder de belangrijkste wijntermen van T tot en met Z.

  Heeft u de wijntermen van A tot en met F, G tot en met N en O tot en met S ook al gezien?
  Lees verder

1-10 of 244

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 25