- Recepten (110)
- In the spotlights (45)
- Algemeen (81)
- Wijntips (95)
- Wijnnieuws (8)
Recepten
Op het blog van Abels Wijnen vindt u onder andere de lekkerste recepten met geweldig mooie wijntips!
Recepten
Kaasfondue recept: Kaasfondue met drie kazen
Deze kaasfondue is een verfijnde mix van klassieke smaken en een moderne twist. De combinatie van Gruyère, Emmentaler en Appenzeller geeft de fondue een romige textuur en diepe smaak, perfect voor een gezellige avond. De Appenzeller voegt een...
Recepten
Stamppot recept: Stamppot boerenkool met chorizo en gerookt paprikapoeder
Deze stamppot is een heerlijke combinatie van traditionele smaken en een verrassende Spaanse twist. Knapperige chorizo en het gerookte paprikapoeder voegen een rijke, kruidige diepte toe aan de boerenkool. Het resultaat? Een klassieke...
Recepten
Feestelijke cocktails met mousserende wijn
Als de dagen korter worden en de feestverlichting twinkelt, is er niets beter dan de magie van mousserende wijn. Deze bubbels brengen niet alleen warmte in de koude decembermaand, maar ook een extra sprankeling aan elk feestmoment. Wist je dat je...
Recepten
Wildrecept: gebraden hertenbiefstuk met port-bospaddenstoelensaus
Het wildseizoen is in volle gang, en dat merken we in de keuken! Deze tijd van het jaar biedt de perfecte gelegenheid om te genieten van de rijke, hartige smaken van wildgerechten die ons uitnodigen om samen te komen en te genieten van de...
Recepten
Welke wijn bij wild?
Met de komst van de herfst, is ook het culinaire wildseizoen weer aangebroken. Dit korte seizoen biedt ons dé kans om te genieten van heerlijke wildgerechten, vergezelf van een perfecte wildwijn. Uiteraard met een lekker glas wijn, want een stuk...
Recepten
Ultiem wildrecept: hazenpeper
De herfst is aangebroken, wat betekent dat het wildseizoen in volle gang is! Dit is het perfecte moment om je keuken te vullen met rijke, hartige smaken van wildgerechten. Vandaag delen we een heerlijk recept voor hazenpeper, een klassiek gerecht...
Recepten
Arthur Metz l’Esprit Spritz: trend du moment!
Spritz is de hit van dit moment. Een echt must-have voor onder de zon én voor Koningsdag. Liefhebbers van cocktails en Spritz kunnen hun geluk niet op met dit oranje drankje. Spritz is eigenlijk een zomers drankje dat uit het noorden van Italië...
Recepten
Tagliatelle met gerookte zalm en asperges
Ik ben gek op asperges! Als ik asperges klaarmaakte dan was dat eigenlijk altijd het traditionele gerecht met ham, ei en botersaus. Ik heb nu een nieuw recept ontdekt wat zeker tot mijn favorieten gaat behoren: asperges met gerookte zalm en...
Recepten
Tholomies Crémant de Limoux Brut: aanbevelingen van hubrecht duijker
Hubrecht Duijker is een echte wijnkenner. Hij heeft meer dan 80 boeken geschreven over wijn, heeft het woord vinoloog uitgevonden en is uitgeroepen tot beste wijnpublicist van de wereld. Elke maand brengt Hubrecht Duijker een magazine uit op zijn...
Recepten
Wild stoofpotje
Nu de herfst is begonnen, ruilen we onze frisse salades in voor wat zwaardere gerechten. Een ultiem gerecht voor de herfstdagen is wat ons betreft zeker wel een stoofpotje. En dan niet zomaar een stoofpotje, maar met wild! WIJNTIP | WELKE WIJN...