Rosé wijn

Op zoek naar een lekkere rosé wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment rosé wijnen. Elke rosé wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Rosé wijn

Items 1-16 van 35

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 35

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Op zoek naar lekkere rosé wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment rosé wijnen. Elke rosé wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd vanaf €75,-!

Ben je op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een rosé uit de Provence? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment rosé wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over rosé wijn

Hoe wordt rosé wijn gemaakt?

Rosé wijn is geen lichte rode wijn en ook geen witte wijn met een kleurtje. Rosé wijn is een eigen wijntype. Er zijn meerdere methoden om rosé wijn te maken. In alle gevallen zijn er wel blauwe druiven nodig om er de lichte rode kleur aan te geven. Het is niet toegestaan om rosé te maken door rode en witte wijn te mengen. Een uitzondering hierop is rosé champagne. Er zijn 4 belangrijke methodes om rosé wijn te maken:
- Korte inwerking: bij deze methode maakt de wijnmaker tegelijk rode en rosé wijn. De wijnmaker laat dan bij de productie van rode wijn sap weglopen. Het weggelopen sap is licht van kleur en kan opgevangen worden om rosé wijn van te maken. Deze methode heet 'saignée'. Van deze methode wordt veel gebruik gemaakt in de Provence en Tavel.
- Directe persing: hierbij gaan de blauwe druiven na de oogst direct in de pers. Hierdoor is er maar weinig contact tussen het sap en de druivenschillen. Hierdoor krijgt het sap een lichte kleur. Stel dat de wijn te licht van kleur is voegt men er nog wat extra sap aan toe van de laatste persingen. Daarna behandelt men de most zoals bij witte wijn. Deze methoden wordt veel gebruikt in het Loiregebied.
- Langer schilcontact: bij deze methode wordt de most al direct geperst na het weken. Ook hier verloopt vervolgens de gisting op dezelfde manier als bij witte wijn. Deze manier van rosé maken levert een steviger en meer geconcentreerde rosé op. Van vroeger uit werd er op deze manier in de Bordeaux ‘clairet’ gemaakt. Deze rosé lijkt op lichte rode wijn.
- Mengen van blauwe en witte druiven: rode wijn en witte wijn mogen niet gemengd worden maar blauwe en witte druiven wel. Deze druiven gaan dan gezamenlijk in de gistkuip. Dit type rosé komt voor in Duitsland.

Bij welke gelegenheid wordt rosé wijn gedronken?

Hoe en waarbij een rosé wijn het beste gedronken kan worden is in natuurlijk, net zoals bij andere wijnen, voor een groot deel afhankelijk van persoonlijke smaak. Wel kunnen we stellen dat rosé wijnen het beste tot hun recht komen als ze zo jong mogelijk en gekoeld gedronken worden. Wij drinken rosé graag bij diverse lichte gerechten zoals bijvoorbeeld frisse salades. En wat is er nou lekkerder dan om op een zomerse middag of avond op het terras een roséetje als gezelschapswijn te drinken?

Online rosé wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment rosé wijnen is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Al onze wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen je wijnen netjes bij je thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online rosé wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast rosé wijn kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, witte wijn, dessertwijn, Prosecco, Cava, Champagne, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!