Tempranillo

Op zoek naar een lekkere wijn van de Tempranillo? Op deze pagina vind je ons assortiment Tempranillo wijn. Elke Tempranillo wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Tempranillo

Items 1-16 van 22

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 22

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Tempranillo wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Tempranillo wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Tempranillo uit Rioja? Maak dan gebruik van de wijnkiezer. Bekijk snel ons assortiment Tempranillo wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Tempranillo

Kenmerken van Tempranillo

Om volledig tot zijn recht te komen heeft de Tempranillo druif een warm klimaat nodig. Vrijwel alle wijngebieden in Spanje hebben het perfecte terroir voor Tempranillo en het is dan ook niet gek dat deze druif de belangrijkste van Spanje is. Hier komt Tempranillo voor in de beroemde wijnstreken Ribeira del Duero, Rioja, maar ook in de twee Noord-Spaanse wijnstreken Navarra en Penedès is deze druif te vinden. Buiten Spanje is Tempranillo ook terug te vinden in Portugal, waar hij de naam "Tinta Roriz" of "Aragonez" draagt. In Portugal wordt er ook port van gemaakt van deze druif. Verder komen we de Tempranillo druif tegen in de Franse Languedoc Roussillon en in Zuid-Amerika, met name in het Mendoza gebied in Argentinie. Hier draagt de druif de naam "Tempranilla".
Tempranillo is vroeg rijpend en de druif leent zich goed voor vatrijping. Goede Tempranillo wijnen kunnen lang bewaard blijven. Ondanks dat er soms monocépages (wijnen die uit één druivensoort bestaan) van de Tempranillo worden gemaakt, wordt de druif voornamelijk gebruikt voor assemblages (wijnen die uit meerdere druivensoorten bestaan). Zo wordt Tempranillo bijvoorbeeld in de Spaanse wijnstreken Rioja Alta en Rioja Alavesa gecombineerd met de Grenache druif.

De smaak van Tempranillo wijnen

Wijnen die gemaakt zijn van de Tempranillo druif zijn over het algemeen sappig met een fruitige smaak en geur, specerijen en rood fruit. Tempranillo wijnen hebben veel kleur en structuur. De zuurgraad van Tempranillo is relatief laag, wat de toegankelijkheid ten goede komt. Tempranillo wijnen zijn zeer geschikt voor lagering op eikenhout waardoor de wijnen vaak vanillearoma’s opdoen. Rioja wijnen die voornamelijk uit de Tempranillo druif bestaan, zijn heerlijk bij rijke vleesschotels, gebraden eend, gans en lamsvlees.

Online Tempranillo wijn kopen

Bestel uw Tempranillo wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!