Alcoholvrije bubbels

Op zoek naar een lekkere alcoholvrije bubbel? Op deze pagina vind je ons assortiment alcoholvrije mousserende wijnen. Elke wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis thuisbezorgd vanaf €75,-!

Alcoholvrije bubbels

3 Items

Aflopend sorteren
 1. Pizzolato Alcohol Free Sparkling Organic Pizzolato Alcohol Free Sparkling Organic Pizzolato Alcohol Free Sparkling Organic

  Pizzolato Alcohol Free Sparkling Organic Piccolo (0,2L)

  Handig & prachtig klein flesje alcoholvrije mousserende wijn van hoge kwaliteit! Als je een slok hebt genomen, word je verrast door smaken van bloemen, wit fruit en appel. ..Lees meer

  Vanaf € 3,50
 2. Appalina Sparkling Chardonnay Alcohol Free Appalina Sparkling Chardonnay Alcohol Free

  Appalina Sparkling Chardonnay Alcohol Free

  Alcoholvrije bubbel. Zoet van smaak en tevens ook harmonieus met een romig, zacht en rijp karakter. Bevat zo'n 66% minder calorieën! ..Lees meer

  Vanaf € 6,50
 3. Appalina Sparkling Pinot Noir Rosé Alcohol Free Appalina Sparkling Pinot Noir Rosé Alcohol Free

  Appalina Sparkling Pinot Noir Rosé Alcohol Free

  Alcoholvrije bubbel. Zoet van smaak en tevens ook harmonieus met een romig, zacht en rijp karakter. Bevat zo'n 66% minder calorieën! ..Lees meer

  Vanaf € 6,50

3 Items

Aflopend sorteren

Informatie over alcoholvrije bubbels

Ben je op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een alcoholvrije bubbel uit Italië? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment alcoholvrije bubbel en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Wat is een alcoholvrije bubbel?

Alcoholvrije mousserende wijn is een wijn die qua smaak en uiterlijk lijkt op traditionele mousserende wijn, zoals champagne. Echter is er geen alcohol aanwezigheid in de wijn. Een alcoholvrije bubbel wordt geproduceerd door druiven of wijn te fermenteren om een alcoholhoudende wijn te creëren. Vervolgens wordt de alcohol uit de wijn verwijderd of tot een zeer laag percentage teruggebracht. Dit is meestal minder dan 0,5% alcohol. Daarna start het proces voor het toevoegen van de bubbels.

Een alcoholvrije mousserende wijn is een populaire keuze voor mensen die – om welke reden dan ook – geen alcohol willen of kunnen drinken. Zij kunnen met een alcoholvrije bubbel toch genieten van een feestelijke, bruisende drank.

Hoe wordt alcoholvrije mousserende wijn gemaakt?

Hieronder vind je de stappen voor het maken van alcoholvrije mousserende wijnen:

- Oogsten
Als eerst worden de druiven voor de alcoholvrije bubbel geoogst. De druiven worden vervolgens geperst, zodat er druivensap ontstaat. Dit sap wordt gefermenteerd om wijn te produceren.

- Wijnbereiding
Tijdens de fermentatie wordt er normaal gesproken alcohol geproduceerd door gist. Hierbij wordt suiker omgezet in alcohol en koolstofdioxide.

- Alcohol verwijderen
Nadat de wijn is gefermenteerd, wordt de alcohol verwijderd of verminderd. Er zijn verschillende methoden om dit te doen:

* vacuümdistillatie: Deze methode maakt gebruik van vacuüm om de alcohol bij een lagere temperatuur te distilleren en te verwijderen. Hierbij worden de aroma's en smaken van de wijn niet aangetast.

* omgekeerde osmose: hierbij wordt de wijn door membranen geleid die de alcohol scheiden van de andere componenten. De alcohol wordt dan apart verwijderd.

* koude fermentatie: in sommige gevallen kan de fermentatie vroegtijdig worden gestopt om de hoeveelheid geproduceerde alcohol te minimaliseren.

- Koolzuur toevoegen
Als het de bedoeling is om een mousserende wijn te maken, wordt koolstofdioxide aan de wijn toegevoegd om de bubbels te creëren. Dit kan worden gedaan door middel van koolzuurinjectie.

- Aroma- en smaakverbetering
Om de smaak en aroma's te behouden of te verbeteren, kunnen producenten suiker, aroma's en andere additieven toevoegen om de wijn naar smaak te maken.

- Bottelen
De afgewerkte alcoholvrije mousserende wijn wordt gebotteld en afgesloten met een kurk of een kroonkurk, vergelijkbaar met gewone mousserende wijn.

Soorten alcoholvrije bubbels

Er zijn verschillende soorten alcoholvrije mousserende wijnen beschikbaar. Ze verschillen in smaak en stijl. Hieronder vind je de meest voorkomende soorten alcoholvrije bubbels.

Alcoholvrije champagne of mousserende wijn

Sommige gerenommeerde champagnehuizen en wijnproducenten maken speciale alcoholvrije versies van hun champagne of mousserende wijn. Deze worden vaak gemaakt met dezelfde druivensoorten en productiemethoden als hun traditionele wijnen.

Alcoholvrije brut mousserende wijnen

Brut is een term die wordt gebruikt om de droogheid van een mousserende wijn aan te duiden. Alcoholvrije brut mousserende wijnen zijn meestal droog van smaak. Ze bevatten weinig tot geen restsuiker.

Alcoholvrije extra Brut mousserende wijnen

Alcoholvrije extra brut bubbels zijn nog droger dan brut en hebben bijna geen restsuiker. Het is zeer knapperig en verfrissend.

Alcoholvrije sec of demi-sec bubbels

Dit zijn mousserende wijnen met een beetje zoetigheid. Sec is wat droger dan demi-sec, maar beide hebben aanzienlijk meer restsuiker dan brut.

Alcoholvrije rosé bubbels

Alcoholvrije rosé mousserende wijn heeft een roze kleur en kan variëren van droog tot zoet. Het heeft vaak fruitige aroma's en smaken.

Prosecco zonder alcohol

Prosecco is een populaire Italiaanse mousserende wijn. Hier zijn ook alcoholvrije versies van beschikbaar. Ze zijn vergelijkbaar in stijl en smaak vergeleken met traditionele prosecco.

Cava zonder alcohol

Cava is de Spaanse tegenhanger van champagne, en er zijn alcoholvrije cava-opties beschikbaar.

Afhankelijk van de regio en producenten kunnen er andere soorten alcoholvrije mousserende wijnen zijn die specifiek zijn voor bepaalde wijnbouwgebieden.

Druiven in alcoholvrije mousserende wijn

Alcoholvrije mousserende wijnen kunnen worden gemaakt van veel verschillende druiven, vergelijkbaar met traditionele mousserende wijnen. De keuze van de druiven hangt af van de regio, de producent en de gewenste smaakprofielen. Enkele van de druivensoorten die vaak worden gebruikt voor alcoholvrije mousserende wijnen zijn onder andere:

- Chardonnay: Chardonnay wordt vaak gebruikt in zowel traditionele als alcoholvrije mousserende wijnen. Ze geven vaak wijnen met een rijke textuur en smaak.

- Pinot Noir: Pinot Noir is een andere veel voorkomende druivensoort voor mousserende wijnen. Deze druif wordt ook gebruikt voor alcoholvrije mousserende wijnen. Denk dan vooral aan alcoholvrije mousserende rosé wijn.

- Chenin Blanc: Chenin Blanc wordt vaak gebruikt voor mousserende bubbels. Vooral in regio’s, zoals de Loire in Frankrijk.

- Pinot Blanc: Pinot Blanc levert vaak frisse en fruitige mousserende wijnen.

- Glera: Glera wordt vaak gebruikt voor Prosecco. Zowel prosecco met als zonder alcohol.

- Moscato: Moscato wordt gebruikt om zoete en fruitige alcoholvrije bubbels te maken.

Wat eet je bij alcoholvrije bubbels?

Alcoholvrije bubbels gaan goed samen met verschillende gerechten, net zoals traditionele mousserende wijnen. De wijn is perfect om mee te proosten, maar het kan je gerecht ook naar een hoger niveau tillen. Hieronder een aantal prachtige combinaties met alcoholvrije bubbels.

Alcoholvrije mousserende wijn en zeevruchten

Alcoholvrije bubbels gaan goed samen met verse oesters, garnalen, krab, en andere zeevruchten. Ze hebben vaak een verfrissende zuurgraad en kunnen de zilte, zachte smaken van zeevruchten aanvullen.

Alcoholvrije mousserende wijn en lichte voorgerechten

Lichte voorgerechten, zoals salades, ceviche, of bruschetta met tomaten en basilicum gaan goed met alcoholvrije bubbels. Deze gerechten passen goed bij de frisse smaak en bubbels van de wijn.

Alcoholvrije mousserende wijn en aperitiefhapjes

Serveer alcoholvrije bubbels bij aperitiefhapjes zoals olijven, noten, kleine hapjes met ham of gerookte zalm, of bruschetta met diverse toppings.

Alcoholvrije mousserende wijn en zachte kazen

Zachte kazen zoals brie, camembert, geitenkaas en blauwe kaas vormen een heerlijke aanvulling op alcoholvrije bubbels. De lichte zuurgraad van de wijn kan de romige textuur van de kazen in evenwicht brengen.

Alcoholvrije mousserende wijn en lichte visgerechten

Gerechten met witte vis, zoals kabeljauw, tong of forel passen goed bij alcoholvrije bubbels. Deze wijn kan de delicaatheid van de vis benadrukken.

Alcoholvrije mousserende wijn en fruit en desserts

Als je van zoet houdt, kun je alcoholvrije bubbels combineren met fruitige desserts. Denk aan aardbeien met slagroom, fruitige sorbets of lichte taarten.

Alcoholvrije mousserende wijn en sushi en sashimi

Alcoholvrije bubbels zijn een uitstekende keuze om te combineren met sushi en sashimi. De frisheid en zuurgraad van de wijn passen goed bij de vis en de sojasaus.

Alcoholvrije mousserende wijn en gevogelte

Lichte gevogeltegerechten zoals, kip, kalkoen of kwartel kunnen goed samengaan met alcoholvrije bubbels. Vooral als ze worden bereid met lichte sauzen en kruiden.

Hoe is alcoholvrije mousserende wijn ontstaan?

Alcoholvrije mousserende wijn is, net als andere soorten alcoholvrije wijn, ontstaan als reactie op de groeiende vraag naar dranken met een lager alcoholpercentage.

Afgelopen decennia is er wereldwijd een groeiende vraag naar alcoholvrije of laag alcoholische dranken. Dit is vaak vanwege de gezondheidsbewuste consument, zwangere vrouwen, bestuurders en mensen met religieuze of persoonlijke overtuigingen die alcoholconsumptie verbieden. Deze vraag heeft geleid tot de ontwikkeling van alcoholvrije alternatieven, waaronder wijn.

Daarnaast hebben verbeteringen in de wijnproductietechnologie wijnproducenten in staat gesteld om effectievere methoden te ontwikkelen om de alcohol uit wijn te halen. Deze technologische vooruitgang heeft bijgedragen aan de productie van smaakvolle alcoholvrije wijn. Tegenwoordig proef je nauwelijks verschil tussen wijn met en zonder alcohol.

Alcoholvrije mousserende wijn is inmiddels goed ingeburgerd en wordt geproduceerd door gerenommeerde wijnhuizen en producenten over de hele wereld. Het biedt een aantrekkelijk alternatief voor mensen die de smaak en beleving van mousserende wijn willen ervaren, zonder de effecten van alcohol.

Mousserende wijn naast alcoholvrije bubbels

Naast alcoholvrije bubbels hebben we nog andere mousserende wijnen in ons assortiment:

- champagne
- prosecco
- cava
- crémant
- spumante

Online alcoholvrije bubbels kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment alcoholvrije bubbels is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle alcoholvrije bubbels bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de alcoholvrije bubbels netjes bij u thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online alcoholvrije bubbels kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast alcoholvrije bubbels kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, rosé wijn, witte wijn, dessertwijn, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!