Biologische wijn

Op zoek naar een lekkere biologische wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment biologische wijnen. Elke biologische wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Biologische wijn

Items 1-16 van 30

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 30

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Op zoek naar lekkere biologische wijn? Op deze pagina vindt u ons assortiment biologische wijnen. Elke biologische wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-!

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een biologische wijn uit Italië? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment biologische wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over biologische wijn

Wat zijn biologische wijnen?

Een biologische wijn wordt gemaakt van biologisch geteelde druiven in een hiervoor gecertificeerde wijngaard. De definitie en wettelijke voorschriften verschillen per land, maar over het algemeen gelden dezelfde normen. In biologische wijngaarden mogen bijvoorbeeld geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarnaast moet de wijn ook biologisch geproduceerd zijn. Sinds 2012 is het mogelijk geworden biologische wijnen te produceren. Sinds die tijd mag het ook kenbaar gemaakt worden op het etiket.

Biologisch bereidingsproces

Eén van de eisen is dat er zo min mogelijk moet worden ingegrepen tijdens het productieproces van de wijn. De wijn moet ‘zichzelf maken’. Wel mogen er bepaalde stoffen worden gebruikt, zoals gisten, bacteriën of enzymen. Hierdoor kan de wijnproductie gecontroleerd en bevorderd worden.

Conserveringsmiddelen in biologische wijn

In biologische wijnen mogen in het bereidingsproces geen conserveringsmiddelen worden gebruikt. Sulfiet, een conserveringsmiddel, is een stof die oxidatie verhindert en de groei van organismen voorkomt. Echter mag dit middel wel (beperkt) worden gebruikt bij het maken van biologische wijnen. Een wijn zonder sulfiet bestaat namelijk niet.

Voordelen van biologische wijnen

Biologische wijnen brengen ook een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste zijn biologische wijnen vaak van zeer hoge kwaliteit. In tegenstelling tot druiven die beschermd worden door chemische middelen, moeten biologische druiven harder werken om gezond te blijven. Dit zorgt voor kwalitatief betere druiven. Deze hebben een goed evenwicht, meer finesse en mooie zuren. Ook zijn biologische wijnen gezonder. Deze wijnen bevat namelijk minder sulfiet. Sulfiet is een veroorzaker van hoofdpijn en misselijkheid. Echter is dit nog niet wetenschappelijk bewezen. Wat wel bewezen is, is dat producten die behandeld zijn met chemische bestrijdingsmiddelen 80% minder resveratrol bevatten. Dit is een stof dat cholesterol verlaagt en is een component in de preventie van kanker. Daarnaast zijn biologische wijnen goed voor het milieu. Er vindt geen vervuiling plaatst en de biodiversiteit in het gebied blijft behouden.

Online biologische wijn kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment biologische wijn is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle biologische wijnen bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de biologische wijn netjes bij u thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online biologische wijn kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast biologische wijn kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, witte wijn, rosé wijn, dessertwijn, Prosecco, Cava, Champagne, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!