Prosecco

Op zoek naar een lekkere prosecco? Op deze pagina vind je ons assortiment prosecco's. Elke prosecco uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Prosecco

12 Items

Aflopend sorteren

12 Items

Aflopend sorteren

Op zoek naar lekkere prosecco ? Op deze pagina vindt u ons assortiment prosecco's. Elke prosecco uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-!

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een fruitige prosecco? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment prosecco's en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over prosecco

Waar komt prosecco vandaan?

Vaak denken mensen dat de naam prosecco verwijst naar een gebied in Italië. Deze veronderstelling is echter niet terecht: de naam duidt op de witte druivensoort waar deze mousserende wijn van wordt gemaakt. Wel komt deze druivensoort oorspronkelijk uit Italië, om precies te zijn uit een streek nabij Venetië, dus in die zin is er zeker een link met Italië. Prosecco bestellen betekent dat u wijn bestelt met een beschermde naam, die gemaakt is in dit gebied.

Wat is prosecco?

Prosecco is, zoals gezegd, een mousserende wijn. Dat wil zeggen een wijn die koolzuurgas bevat. Afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid koolzuur draagt de wijn de benaming 'frizzante' of 'spumante' en is hij meer of minder schuimend. De meest sprankelende variant doet veel mensen begrijpelijkerwijs aan champagne denken, ook vanwege de afsluiting van de fles met de befaamde kroonkurk. Het is zeker ook de link naar champagne die deze 'bubbelwijn' zo geschikt maakt als feestelijk drankje om mee te proosten. Een fles prosecco kunt u het beste rustig openmaken: zo blijven de karakteristieke bubbels behouden.

Waarmee drinkt men prosecco?

Een mousserende wijn die lekker licht wegdrinkt, doet het uitstekend als aperitief. Vanwege zijn sprankelende karakter past deze Italiaanse wijn bovendien goed bij een feestelijke gelegenheid. Tot slot laat prosecco zich ook goed verwerken in een heerlijk mixdrankje. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie met crème de cassis en een vleugje citroensap? Dit recept levert een roze en smaakvol drankje op, dat helemaal af is met een stijlvolle garnering van wat blauwe bessen of een framboos!

Online prosecco kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment prosecco is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle prosecco's bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de prosecco netjes bij u thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online prosecco kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast prosecco kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, rosé wijn, witte wijn, dessertwijn, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!