Syrah

Op zoek naar een lekkere wijn van de Syrah? Op deze pagina vind je ons assortiment Syrah wijn. Elke Syrah wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Syrah

Items 1-16 van 43

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 43

Pagina
1 / 3
Aflopend sorteren

Online Syrah wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Syrah wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Syrah uit La Mancha? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Syrah wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Syrah

Kenmerken van Syrah

Volgens historici is de druivensoort Syrah dan wel afkomstig uit de omgeving van Shiraz in Iran, maar de ware thuisbasis van Syrah is toch wel het Noordelijke Rhônegebied in Frankrijk. Daar is hij te vinden in klassieke appellations als Hermitage en Côte-Rôtie. Meer naar het Zuiden, in bijvoorbeeld Gigondas, wordt Syrah als aanvulling op de Grenache gebruikt. In de Languedoc Roussillon is de Syrah in opmars. Tegenwoordig is Zuid-Australie, waar men de benaming "Shiraz" hanteert, een van de belangrijkste syrahproducenten. Hier vindt men de Syrah met name in de Barossa Valley en McLaren valey. In Australie smaakt de Syrah wijn meestal anders dan de versies uit Frankrijk, minder pittig en meer 'jammy'. In Australië komen veel assemblages van Syrah met Cabernet Sauvignon voor. Omdat zowel bij wijnmakers als wijndrinkers Syrah wijn in populariteit toeneemt wordt deze druif tegenwoordig ook verbouwd in Californië, in de Argentijnse provincie Mendoza, in Chili en in Stellenbosch in Zuid-Afrika.
De Syrah is een makkelijk te telen druif die immuun is voor de meeste plantenziekten. Syrah komt het beste tot zijn recht in een warm klimaat op arme bodems. De druif produceert over het algemeen een betrouwbare oogst. Wijnen die van de Syrah druif gemaakt zijn kunnen goed rijpen en kunnen goed lageren op zowel hout als fles. De wijnranken van de Syrah druif groeien uitbundig en moeten daarom vaak gesnoeid worden om het aroma van de druiven te behouden. Als deze druif met zorg wordt gecultiveerd, dan heeft hij een dikke schil waardoor hij niet alleen veel kleur krijgt, maar ook aanzienlijke hoeveelheid tannine.

De smaak van Syrah wijnen

De stevige en intense wijnen die van de Syrah zijn gemaakt zitten vol van tannine en kunnen prima tientallen jaren worden bewaard. In de geur van Syrah wijn herken je vaak peper en kruiden met bramen en pruimen. De afdronk heeft - zeker als de wijn meer dan 10 jaar oud is - een vleugje tabak, leer en natuurlijk cacao. Syrah wijnen zijn heerlijk om te drinken bij Ragout, BBQ, stoofschotels en braadstuk. Daarnaast is Syrah ook heerlijk bij bijvoorbeeld Peperoni Pizza omdat de sterke smaak van de Pizza wordt gecompenseerd met de kruidigheid van de Syrah.

Online Syrah wijn kopen

Bestel uw Syrah wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!