Amarone

Op zoek naar een lekkere Amarone wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Amarone wijnen. Elke Amarone wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Amarone

5 Items

Aflopend sorteren

5 Items

Aflopend sorteren

Online Amarone wijn kopen bij Abels Wijnen. Je kunt Amarone zowel per fles als per doos bestellen. Koop je een doos wijn? Dan profiteer je van ruim doosvoordeel. Jouw bestelling wordt gratis bij je thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van Amarone wijnen!

Informatie over Amarone

Amarone

Amarone is een krachtige wijn afkomstig uit het gebied tussen Verona en het Gardameer, het herkomstgebied van de Valpolicella. Nog geen eeuw geleden is de wijn op de markt gekomen. De wijn bevat een volle smaak met een fluwelen afronding. Amarone is fruitig en heeft tinten van rozijnen en specerijen. Amarone is gemaakt van ingedroogde druiven. Doordat een groot deel van het vocht uit de druiven is verdampt, zijn de suikers, zuren en smaak- en geurstoffen sterk geconcentreerd.

Hoe wordt Amarone gemaakt?

De druivenrassen die de basis vormen van de Amarone wijn zijn de Corvinone, Molinara en de Rondinella-druif. Deze druiven worden tussen eind september en begin oktober geplukt. Na oogst worden de beschadigde druiven eruit gehaald. Vervolgens drogen de overgebleven goede druiven minimaal drie maanden op houten pallets in speciale ruimtes waar de luchtcirculatie zorgt voor deze indroging. De druiven raken hier zo’n 25% van hun vocht kwijt en bevatten daardoor een hoge concentratie aan suiker. Vervolgens worden de druiven voorzichtig geperst en de fermentatie vindt plaats in eikenhouten vaten. Na filtering en botteling rijpt de wijn ook nog een aantal maanden op fles voordat hij in de winkel komt. Door de gedroogde druiven is Amarone uiterst geconcentreerd en bevat deze wijn een hoger alcoholpercentage.
Online Amarone wijn kopen
Koop jouw Amarone wijn online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt jouw Amarone wijn bij je thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!