Wijn uit Marlborough

Op zoek naar een lekkere wijn uit Marlborough? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen uit Marlborough. Elke wijn uit Marlborough uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Wijn uit Marlborough

6 Items

Aflopend sorteren

6 Items

Aflopend sorteren

Online wijn uit Marlborough kopen bij Abels Wijnen. U kunt wijn uit Marlborough zowel per fles als per doos bestellen. Koopt u een doos wijn? Dan profiteert u van ruim doosvoordeel. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk hieronder snel ons assortiment van wijnen uit Marlborough!

Informatie over wijnstreek Marlborough

Wijnstreek Marlborough

Marlborough is één van de populairste wijngebieden van Nieuw-Zeeland. Het gebied is vlak en loopt langzaam over in heuvels, begrensd door steile hellingen. Het perfecte klimaat en ideale bodem maakt dit gebied tot de wijnhoofdstad van Nieuw-Zeeland. Daarnaast behoren de Sauvigonon Blancs tot één van de beste ter wereld.

Klimaat en bodem in Marlborough

Marlborough is erg droog en zonnig. In de zomer is het gemiddeld 24 graden. ’s Nachts koelt het flink af. Doordat het vrij koel is, rijpen de druiven langzaam en ontwikkelen ze een intens aroma. De bodem is erg vruchtbaar en bestaat uit gesteente, leem en zand.

Wijnen en druiven

De Sauvignon komt het meeste voor in dit gebied. Deze zijn vaak van topkwaliteit. De druif maakt kruidige wijnen met frisse zuren en duidelijk herkenbare aroma’s van tropisch fruit. Ook zijn de Chardonnay en Pinot Noir veel te vinden in Marlborough. De Pinot Noirs zijn vaak vol, fruitig en rijp. Ook worden er veel mousserende wijnen geproduceerd. Ze worden op de zelfde wijze gemaakt als Champagnes. Verder wordt ook de Riesling steeds bekender.
Online wijn uit Marlborough kopen
Koop uw wijn uit Marlborough online bij Abels Wijnen. Binnen drie dagen wordt uw wijn uit Marlborough bij u thuisbezorgd. Bij bestellingen vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar het gemak van online wijn kopen!