Argentijnse wijn

Op zoek naar een lekkere Argentijnse wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Argentijnse wijnen. Elke Argentijnse wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Argentijnse wijn

5 Items

Aflopend sorteren
 1. Terra Argenta Malbec

  Terra Argenta Mendoza Malbec

  Krachtige Argentijnse rode wijn met expressieve en rijke geuren van zwarte bessen, vanille en wat kruiden. Zacht in de mond met een mooie lange afdronk. Betoverend lekker! ..Lees meer

  Vanaf € 6,99
 2. Kaiken Estate Chardonnay Unoaked

  Kaiken Estate Chardonnay Unoaked

  Een heerlijke frisse en fruitige Argentijnse witte wijn, afkomstig van een toonaangevend wijnhuis! ..Lees meer

  Vanaf € 9,70
 3. Kaiken Estate Malbec

  Kaiken Estate Malbec

  Heerlijke Argentijnse rode wijn van een succesvol wijnhuis! Fruitig, krachtig en mooi in evenwicht. ..Lees meer

  Vanaf € 9,70
 4. Kaiken Ultra Chardonnay Kaiken Ultra Chardonnay

  Kaiken Ultra Chardonnay

  Heerlijke volle en fruitige Argentijnse witte wijn. Afkomstig van een topwijnhuis! Winnaar van 91 punten tijdens de International Wine & Spirit Competition. ..Lees meer

  Vanaf € 16,45
 5. Kaiken Ultra Malbec Kaiken Ultra Malbec

  Kaiken Ultra Malbec

  Argentijnse rode wijn van topkwaliteit. Afkomstig van een vooraanstaand wijnhuis. Lekker krachtig en fruitig. Viel op tijdens de International Wine & Spirit Competition. ..Lees meer

  Vanaf € 16,45

5 Items

Aflopend sorteren

Online Argentijnse wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Argentijnse wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Argentijnse Malbec? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Argentijnse wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Argentijnse wijn

Wijnland Argentinië

Argentinië is een groot land. Het is bijna even lang als het aangrenzende Chili maar Argentinië is veel breder. Het Andes gebergte vormt de westelijke grens van het land, in het oosten de Atlantische oceaan. Doordat Argentinië zo groot is, zijn er ook grote klimaatverschillen.
Er wordt vijf keer zoveel Argentijnse wijn dan Chileense wijn geproduceerd. Vroeger was de kwaliteit van Argentijnse wijnen beduidend minder dan tegenwoordig. Deze situatie is echter snel aan het veranderen doordat Europa een grote invloed heeft gehad op de Argentijnse wijnbouw. Franse en andere buitenlandse wijnhuizen investeren veel in de wijngaarden van Argentinië en hun installaties. Ook Italië en Spanje hebben, door de aanplant van andere druivenrassen (o.a. de Bonarda en Tempranillo), een positieve invloed gehad op de kwaliteit van de Argentijnse wijn.
Argentinië heeft een eigen blauwe druivenras dat erg onderscheidend is, namelijk de Malbec. Naast de Malbec is ook de Torrontés een specifiek druivenras in Argentinië. Daarnaast komen in Argentinië ook de mondiale rassen voor zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Argentijnse wijn regio's

In acht belangrijke provincies en zones wordt Argentijnse wijn geproduceerd. De ene provincie of zone produceert meer wijn dan de ander.
1) Salta: deze provincie ligt helemaal in het noorden van Argentinie. Het is hier erg warm maar de wijngaarden zijn er op enorme hoogte aangeplant, omdat het hier relatief koel is. Overdag schijnt hier de zon volop en in de nacht is het koel, de perfecte combinatie voor de groei van de druif. Vooral witte druiven zoals de Torrontés gedijen hier erg goed. Maar ook de blauwe druivenrassen zoals Tannat en Cabernet Sauvignon geven smaakvolle Argentijnse wijnen hier.

2) La Rioja: in deze provincie ligt het wijngebied Chilecito. Ook hier is het zeer warm en droog. Het gebied kent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. De Bonarda is hier het belangrijkste druivenras. Daarnaast komen er ook steeds meer aromatische druivenrassen voor zoals de Torrontés.

3) San Juan: heeft na Mendoza de grootst wijngaardoppervlak. Het is hier erg warm en droog. Er worden hier licht gekleurde bulkwijnen voor bodemprijzen verkocht. Op de wat koelere locaties proberen wijnproducenten betere Argentijnse wijnen te maken.

4) Mendoza: het grootste en belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinie. Doordat Mendoza zo groot is komen er ook grote verschillen voor. Van noord Mendoza naar zuid Mendoza komen er vijf regio’s voor waar Argentijnse wijn geproduceerd wordt:

- Noordelijke regio: een prima gebied voor de productie van witte fruitige Argentijnse wijn en jonge rode Argentijnse wijn. Druivenrassen als Chenin Blanc, Pedro Ximénez, Ugni Blanc, Bonarda en Sangiovese komen hier voor.
- Oostelijke regio: dit is het grootste wijnbouwgebied van Argentinie. Deze regio is de meest productieve zone van de Mendoza. De nadruk ligt echter wel op bulkwijnen.
- Centrale regio: de wijnen die uit deze regio komen werden als eerste erkent als kwaliteitswijnen. De Malbec uit dit gebied is van hoge kwaliteit en levert geweldige Argentijnse wijn op.
- Uco Valley, dit is het hoogste gebied van de Mendoza. De Chardonnay heeft hier een sublieme kwaliteit. Vanwege de hoge zuurgraad is de Chardonnay hier erg bijzonder geschikt voor mousserende Argentijnse wijnen.
- Zuidelijke regio, San Rafael is het meest zuidelijke wijnbouwgebied van de Mendoza. In dit gebied staan de druivenrassen Bonarda, Cabernet Sauvignon, Syrah, Malbec, Chenin Blanc en Chardonnay.

5) Rio Negro en Neuquén: deze regio heeft veel potentie. Er heerst hier een koel klimaat. Hier liggen de meest zuidelijke wijngebieden van Zuid-Amerika. Deze Argentijnse wijnen hebben van nature een hoog zuurgehalte.

Online Argentijnse wijn kopen

Bestel uw Argentijnse wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!