Chileense wijn

Op zoek naar een lekkere Chileense wijn? Op deze pagina vind je ons assortiment Chileense wijnen. Elke Chileense wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Chileense wijn

15 Items

Aflopend sorteren

15 Items

Aflopend sorteren

Online Chileense wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Chileense wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Chileense Merlot? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Chileense wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Chileense wijn

Wijnland Chili

Chili ligt langs de westkust van Zuid-Amerika. Het is een zeer uitgestrekt land, maar wel erg smal. In het oosten wordt Chili begrenst door het Andesgebergte. Chili is na Argentinië de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika. Doordat Chili langgerekt is, zijn de klimaatverschillen groot. De klimatologische omstandigheden zijn ideaal voor het maken van goede Chileense wijn. Chili kent veel zonuren en het Andesgebergte brengt voldoende water terwijl de oceaan zorgt voor de juiste vochtigheidsgraad. De meeste wijnbouwgebieden liggen ten zuiden van de hoofdstad Santiago. De namen van al deze wijnbouwgebieden eindigen allemaal op ‘Valley’. Dit is de naam van belangrijkste rivier die door dit gebied loopt. Chili kent momenteel 11 wijnbouwgebieden. De laatste jaren zijn er veel wijnbouwgebieden bijgekomen die veelbelovend zijn.

Kenmerken van Chileense wijn

De meeste Chileense wijnen hebben een laag zuurgehalte, waardoor de wijnen ook relatief snel op dronk zijn. De wijnen zijn over het algemeen vol en krachtig van smaak en hebben een hoog alcoholpercentage. De druivenrassen Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc bepalen het beeld in Chili. Daarnaast neemt Carmenère een bijzondere plaats in.

Chileense wijn regio's

In de onderstaande drie gebieden wordt Chileense wijn geproduceerd:

1) Noordelijk Chili: hier is het wijngaardareaal de laatste jaren sterk gegroeid. Het is het enige gebied waar er meer witte dan blauwe druiven zijn aangeplant binnen Chili. Met name Chardonnay en Sauvignon Blanc doen het hier erg goed.

2) Central Valley: de allereerste Chileense wijnen kwamen uit Central Valley. Nog steeds is dit ook het grootste wijnbouwgebied binnen Chili. Binnen de Central Valley liggen vier belangrijke wijnbouw regio’s:
- Maipo Valley, het meest bekende wijnbouwgebied uit Chili
- Rapel Valley, het grootste wijnbouwgebied van Chili. Dit gebied is zowel geschikt voor witte als blauwe druivenrassen.
- Curicó Valley, is van oudsher het productiegebied van Chili. Vroeger werd hier voornamelijk bulkwijn geproduceerd maar tegenwoordig worden hier ook Chileense wijnen met een zeer goede kwaliteit gemaakt.
- Maule Valley, dit is het op een na grootste wijngebied van Chili.

3) Zuidelijk Chili, was vroeger vooral bekend om zijn goedkope drinkwijnen maar ook hier vind er steeds meer een verschuiving plaats naar goede kwaliteitswijnen.

Online Chileense wijn kopen

Bestel uw Chileense wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!