Aromo Reserva Privada Chardonnay D.O. Valle del Maule

Aromo Reserva Privada Chardonnay D.O. Valle del Maule

Chileense wijn | Maule Valley | Chardonnay | 2022

Aromo Reserva Privada Chardonnay DO is een verbluffende Chileense witte wijn. Vers tropisch fruit, vanille en karamel spelen de hoofdrol in de heerlijke geuren van deze wijn. Als je de wijn proeft, valt het zachte en mild droge karakter je vast meteen op. Daarentegen is hij wel lekker dik en vettig in de mond. Fruitige smaken van abrikoos, meloen, ananas en lychee doen je verrassen. De afdronk is lang en wordt gekenmerkt door een toets vanille en iets van groene kruiden.

Viña Aromo is niet voor niets uitgeroepen tot "Best Winery of the Year" op de Catad'or World Wine Awards! Catad'Or is de grootste en belangrijkste internationale wijnwedstrijd in Latijns-Amerika. De wedstrijd wordt al 26 jaar in Chili gehouden, sinds 1995.

Wit: vol en rijk Wit: vol en rijk
Vanaf € 8,45
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 9,99
6 flessen € 8,45
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Dat Maule Valley veel potentie heeft, had de oprichter van Viña Aromo in 1922 al in de gaten. En hij had gelijk! In 1936 komt het wijnhuis in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een bekend druiventeler en vader van de huidige directeuren. Inmiddels is ook de 3de generatie van deze familie werkzaam in dit wijnhuis en is het uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili. Met veel passie en toewijding worden bij Viña Aromo de heerlijkste wijnen gemaakt. Die passie proef je ook terug in deze heerlijke Aromo Reserva Privada Chardonnay.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: