Champagne

Op zoek naar een lekkere champagne? Op deze pagina vind je ons assortiment champagnes. Elke champagne uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Champagne

Items 1-16 van 21

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 21

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Op zoek naar lekkere champagne? Op deze pagina vindt u ons assortiment champagnes. Elke champagne uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-!

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een droge champagne? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment champagnes en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over champagne

Wat is nou echte champagne

Door het enorme succes is champagne uitgegroeid tot een merknaam voor mousserende wijn. Lang niet alle mousserende wijnen mogen echter champagne genoemd worden. Alleen de mousserende wijn uit de Champagnestreek in Frankrijk, gemaakt volgens de Méthode Champenoise mag champagne genoemd worden. Er zijn veel meer plekken in de wereld waar mousserende wijn wordt gemaakt. De vinificatiemethode (bereidingswijze) van mousserende wijnen die afkomstig zijn van een gebied buiten de Champagnestreek wordt Méthode Traditionnelle genoemd.

Wijngebied Champagne

De wijngaarden van Champagne zijn de meest noordelijke wijngaarden van Frankrijk. De voornaamste wijnstreken zijn:

- La Grande Montagne de Reims
- La Vallée de la Marne
- La Côte des Blancs

Ondanks een combinatie van een vrij arme bodem, dunne klei op een kalkachtige ondergrond gecombineerd met een moeilijk klimaat met late vorst en hagelbuien, leveren deze wijngaarden toch de meest betoverende champagne op. Reims is de officiële hoofdstad waar zeer veel champagnehuizen zijn gevestigd. Het grootste en alombekende champagnehuis Moёt & Chandon staat in Épernay.

Druivensoorten voor champagne

Champagne wordt vaak gemaakt uit een mengsel van blauwe en witte duiven. De enige toegestane druivenrassen die voor de vinificatie van champagne gebruikt mogen worden zijn het witte druivenras Chardonnay en de blauwe druivenrassen Pinot Noir en Pinot Meunier.

Typen champagnes

Er zijn verschillende typen Champagne:

- Blanc de blancs champagne: de naam van deze champagne zegt eigenlijk al waarvan hij gemaakt is. Blanc de Blancs is een champagne die uitsluitend gemaakt wordt van het enige toegestane witte druivenras voor champagne: Chardonnay.
- Blanc de Noirs champagne: in tegenstelling tot Blanc de Blancs champagne wordt Blanc de Noirs champagne uitsluitend gemaakt van blauwe druivenrassen. De enige toegestane blauwe druivenrassen voor de vervaardiging van champagne zijn Pinot Noir en Pinot Meunier. Bij het maken van Blanc de Noirs champagne worden na de persing van de druiven de gekleurde schillen verwijderd en wordt alleen het sap van de blauwe druiven gebruikt. De uiteindelijke kleur van een Blanc de Noirs kan variëren van abrikooskleurig tot lichtpaars. Dit is afhankelijk van het moment na de persing waarop de druivenschillen verwijderd worden. Een Blanc de Noirs is vaak krachtiger van smaak dan een Blanc de Blancs.
- Brut champagne: de meest verkochte en gedronken champagne ter wereld is absoluut de brut champagne (ruim 85%). Brut champagne bestaat meestal uit een combinatie van de toegestane druivenrassen voor champagne: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Brut champagne is een droge champagne met maximaal 15 gram suiker per liter. Elk champagnehuis heeft zo haar eigen stijl bij het vervaardigen van brut champagnes en de hoeveelheid toegevoegde suikers is dan ook bij elk champagnehuis verschillend.
- Brut sans Millésime champagne: zoals de naam het al zegt is een Brut sans Millésime een brut champagne zonder jaartal. Deze champagnes zorgen voor veel champagnehuizen voor 80% van de omzet, omdat een constante smaak en kwaliteit kenmerkend zijn voor Brut sans Millésime champagnes.
- Millésime champagne: alle druiven die voor een Millésime champagne gebruikt worden zijn afkomstig uit hetzelfde specifieke jaartal dat op de fles vermeld staat. Een Millésimé is altijd een brut en verschilt in karakter van jaar tot jaar.
- Extra Brut champagne: omdat aan extra brut champagne geen suikers worden toegevoegd, is deze champagne de droogste onder de champagnesoorten. Het zijn de champagnesoorten die door hun langere rijping over het algemeen een groot deel van hun natuurlijke zuren kwijt zijn waardoor deze vaak ook wat duurder zijn dan “gewone” Brut champagnes.
- Rosé Brut champagne: voor de productie van rosé champagnes worden meestal Pinot Noir druiven gebruikt. Vanwege de rosé kleur wordt vaak onterecht gedacht dat rosé champagne zoeter is dan gewone witte brut. Omdat het vervaardigingsproces ingewikkelder is dan bij witte brut is rosé champagne vaak wat prijziger dan witte brut.
- Cuvée Prestige champagne: deze champagne wordt ook wel Cuvée Speciale genoemd en behoort vaak tot de topchampagnes van een champagnehuis. Voor de vervaardiging van deze champagnes worden de beste druiven, meestal afkomstig van oude wijnstokken gebruikt en voor de rijping wordt gebruik gemaakt van eikenhouten vaten. Een Cuvée Prestige champagne komt altijd uit een specifiek jaartal dat ook terug te vinden is op de fles.
- Demi-Sec champagne: demi-sec champagne is een halfdroge champagne met een suikergehalte van 33 tot 50 gram per liter. De smaak van deze champagne is eerder zoet dan halfdroog te noemen en deze wordt dan ook vaak als aperitief of bij een dessert geserveerd.
- Sec champagne: sec champagne is ietwat zoet van smaak en zit tussen brut champagne en demi-sec champagne in. Een uitstekende begeleider van verschillende soorten gerechten.

Online champagne kopen

Abels Wijnen staat garant voor kwaliteit. Ons assortiment champagne is met zorg samengesteld. En kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. Alle champagnes bieden wij tegen zeer scherpe prijzen aan. Wij bezorgen de champagne netjes bij u thuis en al vanaf €75,- is verzending gratis. Online champagne kopen is dus extra voordelig bij Abels Wijnen! Naast champagne kan je bij Abels Wijnen ook terecht voor rode wijn, rosé wijn, witte wijn, dessertwijn, Port, proefpakketten, relatiegeschenken en cadeaus. Online wijn kopen bij Abels Wijnen: kwaliteit voor een scherpe prijs!