Pinot Meunier

Op zoek naar een lekkere wijn van de Pinot Meunier? Op deze pagina vind je ons assortiment Pinot Meunier wijn. Elke Pinot Meunier wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €75,-!

Pinot Meunier

Items 1-16 van 17

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Items 1-16 van 17

Pagina
1 / 2
Aflopend sorteren

Online Pinot Meunier wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Pinot Meunier wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €75,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Pinot Meunier uit de Champagne? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Pinot Meunier wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Pinot Meunier

Kenmerken van Pinot Meunier

De Pinot Meunier, ook wel de Schwarzriesling, is een blauwe druivensoort. Van deze druif wordt rode wijn en Champagne gemaakt. De druif is erg belangrijk in het Champagnegebied: departement de Marne, Aisne en Aube. Buiten het Champagnegebied komt de druif voor is Loire, Duitsland, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Australië en Californië. De Pinot Meunier geeft mooi zuur en veel fruit.

De eigenschappen van Pinot Meunier

De Pinot Meunier is een vroegrijpe druif. Hij is winterhard en bestand tegen voorjaarsvorst. Deze eigenschappen maken hem perfect voor de weersomstandigheden in het noorden van Frankrijk. De Pinot Meunier draagt niet bij aan een harmonische rijping. In duurdere Champagnes die bedoeld zijn om lang op vat of in de fles op gist te rijpen, vind je bijna geen Pinot Meunier.

Online Pinot Meunier wijn kopen

Bestel uw Pinot Meunier wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €75,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!